ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Καταδικάστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο σεκιουριτάς «φαντομάς»

0

Κρίθηκε ένοχος, αλλά παραμένει ελεύθερος ο 49χρονος πρώην υπάλληλος εταιρείας security, ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο τον 49χρονο για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος (σύμφωνα με το άρθρο 375 του ποινικού κώδικα).

Η Έδρα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Δόθηκε ωστόσο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Ειδικότερα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει ακόμη να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής του κάθε μήνα.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι 3 συγκατηγορούμενοι του 49χρονου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών έκαστος για την πράξη της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση.

Και στους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και οι ποινές τους ανεστάλησαν επί τριετία.

Υποστήριξε ότι έπαιζε τα λεφτά στο τζόγο

Οι υπόλοιποι ενεργούσαν όπως είπε κατ' εντολήν του και δεν οικειοποιήθηκαν χρήματα. Όπως υποστήριξε ακόμα έπαιρνε τα χρήματα για να παίζει τυχερά παιχνίδια καθώς ισχυρίστηκε ότι είναι εθισμένος στο τζόγο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε δανειζόταν ακόμη και από τοκογλύφους που του ζητούσαν πίσω τα χρήματα με απειλές.

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια όταν άδειασε το χρηματοκιβώτιο μετέφερε τα χρήματα στην Αθήνα και τα παρέδωσε σε άτομα που δεν κατονόμασε. Στις περιγραφές του ανέφερε ακόμη ότι τον κράτησαν όμηρο 9 ημέρες πριν τον απελευθερώσουν και επιστρέψει στο Ηράκλειο για να παραδοθεί.

Ακολούθησε σφοδρή σύγκρουση των συνηγόρων για την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε να κριθεί ένοχος με βάση το άρθρο 1 του νόμου 1608 που προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ