ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πέρασαν δεκαετίες παρανομίας, αλλά... κατεδαφίστηκε

0

Μετά από δεκαετίες παρανομίας, αυθαιρεσίας και αισθητικής υποβάθμισης, κατεδαφίστηκε το παράπηγμα από αλουμίνιο και πολυουρεθάνη που στέγαζε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου

Κατεδαφίστηκε μετά από δεκαετίες, η αλουμινοκατασκευή που είχε μονωθεί με πολυουρεθάνη επί του μώλου του ενετικού λιμανιού στην ανατολική του πλευρά, στο εμπορικό λιμάνι.

Είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του λιμανιού του Ρεθύμνου που θα εξυπηρετεί πολλαπλή δραστηριότητα, εμπορικού και τουριστικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα και για τα μνημεία της περιοχής.

Το καρνάγιο, το παλιό λιμάνι, το τελωνείο και το παλιό λιμεναρχείο θα τύχουν της μεταχείρισης που χρειάζεται μετά από μελέτη που θα πραγματοποιηθεί είτε με ιδίους πόρους του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, είτε μετά από σχετική ένταξη στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος. Παράλληλα, θα αφαιρεθούν τα υπολείμματα πολυουρεθάνης από τον μώλο του ενετικού λιμανιού.

Εντείνονται οι προσπάθειες και για την αφαίρεση των τεντών από το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, ενώ στο εμπορικό λιμάνι, θα ανεγερθεί επιβατικός σταθμός, αίθουσα αναμονής, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα απομακρυνθεί ο οικίσκος και θα μεταφερθεί η γεφυροπλάστιγγα, ώστε η περιοχή να εξυπηρετεί παράλληλα ως εμπορικό λιμάνι και υποδοχής κρουαζιερόπλοιων και υδροπλάνων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ