ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί η μελέτη από τον ΟΑΚ και τον Δήμο Αμαρίου

0

Αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη για την αξιοποίηση μέρους του νερού του φράγματος Ποταμών Αμαρίου στις περιοχές γύρω από την τεχνητή λίμνη. Το ζήτημα αυτό έχει ταλανίσει για πολλά χρόνια τους κατοίκους του Αμαρίου, οι οποίοι θεωρούν πως πρέπει και η δική τους περιοχή να μπορεί να αξιοποιήσει μέρος από το νερό, το οποίο συλλέγεται στο φράγμα που έγινε στον τόπο τους για να υδρεύσει και να αρδεύσει τις βόρειες ακτές του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Μαμαγκάκη, διευθυντή διαχείρισης Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ, η σχετική μελέτη εκπονείται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα έργα για την άρδευση των περιοχών γύρω από το φράγμα των Ποταμών. Ο ίδιος τόνισε, ότι η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο, οπότε δεν είναι ακόμα βέβαιο το ποσό που θα προκύψει και το οποίο θα πρέπει να εξευρεθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο. Ωστόσο, το βέβαιο είναι, όπως ο ίδιος υποστήριξε, ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης και θα είναι ανακοινώσιμες όλες οι σχετικές παράμετροι και λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχές Μαρτίου, υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης , Α.Ε. για την κατασκευή διυλιστηρίου στην περιοχή Γιαννούδι του Δήμου Ρεθύμνου προϋπολογισμού 22,5 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ προκειμένου να ενισχυθεί το δίκτυο ύδρευσης των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου από το νερό του φράγματος.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ