ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ. και το 16ο Δ.Σ. Ρεθύμνου «Νοιάζονται και Δρουν» για το «Χαμόγελο» και τον «Ορίζοντα»

0

Στα τέσσερα χρόνια που το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης και το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου συμμετέχουν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» πολλές φορές στήριξαν ευπαθείς ομάδες με είδη πρώτης ανάγκης ή επισκέφτηκαν δομές που στηρίζουν άπορους συμπολίτες μας και άρρωστα παιδιά. Αυτή η φορά όμως  ήταν ξεχωριστή. Κι αυτό γιατί αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το Χαμόγελο του Παιδιού. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και έφεραν πολλά τρόφιμα, εκπαιδευτικά παιχνίδια και υπέροχα βιβλία για τα παιδιά του Χαμόγελου, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Το πρωί της Δευτέρας πριν τις εορτές του Πάσχα με πολύ κέφι και ανυπομονησία επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε μαζί για τα Χανιά. Εκεί χωριστήκαμε σε τρεις  μικτές ομάδες με διαφορετικούς προορισμούς. Η πρώτη επισκέφτηκε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του Χαμόγελου, όπου βρίσκεται το εθελοντικό δημιουργικό εργαστήρι. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τις εθελόντριες που εκείνη την ώρα έφτιαχναν υπέροχες λαμπάδες για το Πάσχα. Μοιράστηκαν μαζί τους τον ενθουσιασμό και τη χαρά της προσφοράς και τις βοήθησαν για αρκετή ώρα στο πακετάρισμα των λαμπάδων.

Μια άλλη ομάδα κατευθύνθηκε στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Χαμόγελου. Εκεί αφού παρέδωσαν τα πράγματα που μαζέψαμε, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη για τις πολλαπλές δράσεις της δομής και το σπουδαίο έργο που γίνεται εκεί. Μετά με την καθοδήγησή της και με ιδιαίτερο ζήλο και υπευθυνότητα συνεργάστηκαν και τακτοποίησαν όλα τα πράγματα στα ράφια.

Η τρίτη ομάδα κατευθύνθηκε στο Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», που στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Ορίζοντα και  πρόσφεραν σακούλες με καπάκια που είχαν μαζέψει στο σχολείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Κατόπιν, οι υπεύθυνοι οδήγησαν τα παιδιά στο πασχαλινό παζάρι που είχαν στήσει κοντά στην κεντρική αγορά των Χανίων, όπου μπόρεσαν να δουν τους εθελοντές σε δράση και βέβαια να ενισχύσουν την προσπάθεια τους αγοράζοντας λαμπάδες και πασχαλινά στολίδια.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την κοινή μας δράση. Είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν και να προσφέρουν. Είδαν από κοντά την ανάγκη για προσφορά, ένιωσαν τη χαρά και την ικανοποίηση του εθελοντισμού και χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσαν την επιθυμία τους και για άλλες κοινές δράσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες των μαθητών μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για τρόφιμα, παιχνίδια και βιβλία και στήριξαν τη δράση μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς και τους υπέροχους  εθελοντές του Χαμόγελου και του Ορίζοντα που μας φιλοξένησαν και μας έδειξαν με τον πιο όμορφο τρόπο πόσο υπέροχο είναι να νοιάζεσαι και να δρας.

Οι εκπαιδευτικοί του «Νοιάζομαι και Δρω»

στο Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ. και το 16ο Δ.Σ. Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ