ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι της καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου

0

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να παραμείνουν στις εργασίες τους είναι οι 33 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα του δήμου Ρεθύμνου, που στην προσπάθειά τους να πιέσουν το δημοτικό σύστημα να τους παρέχει έμπρακτη υποστήριξη κατέλαβαν για 3 μέρες, το αμαξοστάσιο στα Μισίρια, ενόψει της δίκης που επρόκειτο να γίνει την π. Παρασκευή.

Η εξέταση της αγωγής των συμβασιούχων αναβλήθηκε καθώς την περασμένη Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να παραστεί ο δικηγόρος τους και η αγωγή θα εκδικαστεί εκ νέου στις 17 Μαΐου.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 3/4 θα παραστούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου εκτός από τον εντεταλμένο σε θέματα καθαριότητας δημοτικό σύμβουλο κ. Σαμψών, οι 33 συμβασιούχοι θα ζητήσουν και από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να συνυπογράψουν το έγγραφο που αναφέρει ότι με την εργασία τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου Ρεθύμνου.

Σε μήνυμα τους που απευθύνεται στους δημότες του Ρεθύμνου, οι εργαζόμενοι εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στην κατάληψη, ζητώντας συγχρόνως την κατανόησή τους για την επόμενη κινητοποίηση τους.

Συγκεκριμένα στο γραπτό μήνυμα που απέστειλαν αναφέρουν:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις 26/03/2019, ως προσωρινοί εργαζόμενοι προχωρήσαμε στην κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Ρεθύμνης, ως μοναδικό τρόπο να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη μη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα που κάνουμε για την παραμονή στην εργασία μας μετά από τέσσερα χρόνια ομηρίας.

Στις 29/03 είχε προγραμματιστεί η αγωγή μας που όμως αναβλήθηκε. Εμείς πρωτάσσοντας το συμφέρον της πόλης έναντι στα καιρικά φαινόμενα, αναστείλαμε τον αγώνα μας και η αποκομιδή ξεκίνησε την ίδια μέρα. Παρόλο που στις 03/04/2019 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την παραμονή στην εργασία μας.

ΖΗΤΑΜΕ τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στην εκδίκαση της κύριας αγωγής μας στις 17/05 και παρακαλούμε την κατανόησή σας στην επόμενη κινητοποίησή μας.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας με κάθε τρόπο.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ