ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

"Απόβαση" κοσμοναυτών στην Κρήτη και "κοσμοπλημμύρα" θαυμαστών

0

Πλήθος κόσμου κατέβηκε στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο, προκειμένου να δει από κοντά τους Ρώσους κοσμοναύτες που βρίσκονται στην Κρήτη με αφορμή τα εγκαίνια του «Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν».

Με επικεφαλής της ρωσικής αποστολής, τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλο), τα εγκαίνια του Πάρκου τιμούν με την παρουσία τους άλλοι τρεις εν ενεργεία Ρώσοι κοσμοναύτες, οι Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, οι οποίοι, μετά από τις διαστημικές πτήσεις τους, πραγματοποίησαν πρόγραμμα αποκατάστασης στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης συμμετέχει ο Δρ. Μιχαήλ Ποτάποφ, μέλος του τότε Σώματος Κοσμοναυτών της Σ. Ένωσης και ειδικός ιατρός στα προγράμματα αποκατάστασης.

Τα εγκαίνια έγιναν από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από κοινού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, και τον πρόεδρο της TEZTOUR Hellas, Δημήτρη Χαριτίδη, που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με το δήμο.

Η κ. Κουντουρά δώρισε το "δέντρο της ζωής"9, από το Μουσείο Μπενακη, στους Ρώσους κοσμοναύτες

"Είναι πολύ σημαντικό που η Κρήτη και το Ηράκλειο τιμά αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους τιμούν όλη την γη, την Ελλάδα, την Κρήτη και το Ηράκλειο ιδιαιτέρως" επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στους θρησκευτικούς δεσμούς που έχουμε "με τους Ρώσους αδελφούς μας"'

Η επίσκεψη των κοσμοναυτών πραγματοποιείται με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από Αμερικανούς αστροναύτες να έρθουν τον Σεπτέμβριο στο ίδιο πάρκο και να φυτέψουν μια ελιά.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ