ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Από το εργατικό κέντρο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο ρεθυμνιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δουλουμπέκης

0

Από το Ρέθυμνο και το εργατικό κέντρο της πόλης ξεκίνησε το πρόγραμμα προεκλογικών συναντήσεων ο ρεθυμνιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ. Γιώργος Λιολάκης, πρόεδρος εργατικού κέντρου, ο κ. Γιάννης Κοκκώνης , Ταμίας του ΕΚ και πρόεδρος του Σωματείου της Ένωσης και ο Κωνσταντίνος Νικολιδάκης γραμματέας και πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν το μέλλον της εργασίας στα πλαίσια της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, τις ανισότητες, στην ανάγκη αύξησης των ποιοτικών θέσεων εργασίας αλλά και στις σημαντικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος του Ρεθύμνου στον αγροτοτροφικό τομέα και στον τομέα του τουρισμού.

Συνοπτικά ο Θοδωρής Δουλουμπέκης τόνισε «Με το εργατικό κέντρο έχουμε μια συνεχή και καλή συνεργασία και είναι υποχρέωση κάθε υποψήφιου ευρωβουλευτή της αριστεράς να ξεκινάει τον αγώνα του από τα εργατικά κινήματα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που στη γενέτειρα μου υπάρχει ένα τόσο διεκδικητικό κίνημα κι ελπίζω μέσα από όποια πολιτική δύναμη έχω να μπορέσω να υπηρετήσω τους αγώνες τους. Πρέπει να εξετάσουμε και να διεκδικήσουμε μέσα από την αλλαγή της Ευρώπης ένα αξιοπρεπές εγγυημένο εισόδημα για όλους, να αναγάγουμε την προστασία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης σε κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και να διαχειριστούμε με τον πιο δίκαιο τρόπο τα τοπικά προβλήματα σε κάθε περιφέρεια όπως για παράδειγμα στην Κρήτη τη διασύνδεση πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα και την αξιοπρεπή αντιμετώπιση ξενοδοχουπαλλήλων, αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μέρος από τον παραγόμενο μέσω της εργασίας τους πλούτο.»

Συνεχάρη, τέλος, και τη διοίκηση για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το μεταναστευτικό ζήτημα και για τον τρόπο με τον οποίο αγκαλιάζουν τους εργάτες ανεξάρτητα με την καταγωγή τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ