ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Από το Ρέθυμνο στο… Ζάππειο για το Συνέδριο Εφηβικής Υγείας

0

Στο 12ο “State of the Art” Συνέδριο Εφηβικής Υγείας παρουσιάστηκε η εφαρμογή “Lift Me App”, κατά της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο, που τον Φεβρουάριο, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Athens Hackathon 2019, χάρισε το 2ο Βραβείο στα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργήθηκε από την ομάδα “The Appstanders” που αποτελείται από 4 μαθητές, μέλη της Ομάδας Εθελοντών & Πρεσβευτών Anti-Bullying των Κέντρων Φήταμ, υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού κου Φρεντ Φήταμ. Το Σάββατο 6 Απριλίου, κατόπιν προσκλήσεως από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας, ο κος Φήταμ συνόδεψε τον μαθητή Φώτη Τσάκωνα στο Συνέδριο “State of the Art” που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συνεργασία Ελληνικών Επιστημονικών φορέων, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Διεθνούς Οργάνωσης για την Υγεία των Εφήβων. Εκεί, ο Φώτης, ο οποίος είναι Πρεσβευτής Anti-Bullying και κάτοχος του Βραβείου «Νταϊάνα», εκπροσώπησε επάξια επί σκηνής την ομάδα του σε μία μοναδική παρουσίαση που περιελάμβανε και το νέο demo της εφαρμογής “Lift Me App”.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 500 σύνεδροι και 70 ομιλητές/συντονιστές, καθώς και προσκεκλημένοι ομιλητές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των μνημονίων συνεργασίας τους με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και του αντίστοιχου Κέντρου Πιστοποίησης μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠ-Υ.  Στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τίμησε με την παρουσία του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. Σ

υζητήθηκαν θέματα που άπτονται της οργανικής, αναπτυξιακής και ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων και δόθηκε έμφαση στην πρόληψη και την ολιστική προσέγγισή τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Φήταμ γιορτάζουν φέτος 5 χρόνια της πολυβραβευμένης Anti-Bullying Εκστρατείας τους, συνεχίζοντας δυναμικά το κοινωνικό τους έργο με περισσότερες καινοτόμες δράσεις πρόληψης και αφύπνισης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ