ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Α. Ξανθός: Το σκάνδαλο της Novartis

0

«Είμαστε στην τελική φάση διερεύνησης της υπόθεσης Novartis από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Σωστή η στάση του Α. Λοβέρδου που είπε ότι δεν θα κάνει χρήση της Βουλευτικής του ασυλίας. Αναδεικνύεται παράλληλα ότι το σύστημα ήταν διάτρητο κι αυτό είναι το σημαντικό σε αυτή την υπόθεση» αναφέρει στον 98.4 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι γονατίζει το επιχείρημα περί «στημένου σκανδάλου» καθώς πρόκειται για υπόθεση με «Διεθνή» προέκταση.

Στα πλαίσια της συνέντευξης του Υπουργού στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη, η ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα και με στόχο ακόμα και περαιτέρω ελαφρύνσεις για τους πολίτες.

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αναφέρει ότι κατανοεί τις δυσκολίες κυρίως για εκείνους που δεν έχουν Οικογενειακό Γιατρό για τους οποίους θα υπάρχουν πάντα οι συμβεβλημένοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ όπως και τα νοσοκομεία.

Για το μείζον θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζόμενων στα Μέσα Ενημέρωσης, που είναι εκτεθειμένοι και χωρίς γιατρούς, αναφέρει ότι θα επιδιωχθεί άμεση παρέμβαση προς τα νοσοκομεία προκειμένου να μην προπληρώνουν τουλάχιστον με την είσοδό τους στα νοσοκομεία περίθαλψη κι εξετάσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ