ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βάλε Τρίποντο Ζωής

0

Ενημέρωση και εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, 6 - 9 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο πλαίσιο του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου παράλληλα με το μεγάλο τελικό της Α1 κατηγορίας (HAAGEN DAZS vs PHOTO ΕΚΦΡΑΣΗ). Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια δράση των σχολείων του Ρεθύμνου που συμμετέχουν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» (16ο Δ.Σ., Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ. και 4ο Γ.Ε.Λ.) σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Π.Κ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η δωρεά μυελού των οστών χαρίζει ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και σε πολλά παιδιά που πεθαίνουν από λευχαιμία και άλλα σοβαρά νοσήματα. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας!

Για την εγγραφή:

  • Πρέπει να είσαι 18 – 45 ετών
  • Συμπληρώνεις ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό
  • Δίνεις ελάχιστο δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο), το οποίο καταχωρείται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Αν βρεθεί συμβατότητα με ασθενή (πιθανότητα 1:20000)

  • Γίνεται δωρεάν ιατρικός έλεγχος
  • Με μια απλή, ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία, όμοια με αυτή της αιμοδοσίας πραγματοποιείται η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων.

Σήκωσε το «βάρος» μιας μπατονέτας! Μπορείς! Δώσε ζωή!

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ