ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: «Στοχεύουμε σε ένα δήμο που θα αποτελέσει πρότυπο»

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει το δήμο Μυλοποτάμου, μιλάει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπακωνσταντής, αναφέροντας συγχρόνως τις αλλαγές αλλά και το όραμα του για την ευρύτερη περιοχή του δήμου. Όσον αφορά  στους τομείς που θα εστιάσει αν εκλεγεί, μεταξύ άλλων αναφέρει την παιδεία, τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την οικονομία, ενώ τονίζει ότι ο κύκλος της νυν δημοτικής Αρχής έχει κλείσει.  

 

  • Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να διεκδικήσετε το δήμο Μυλοποτάμου;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου και όπως κάθε κρητικός είμαι δεμένος με τον τόπο μου. Μετά από πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και καριέρας, βλέποντας και το έλλειμμα στην ανάπτυξη της περιοχής,  σκέφτηκα και εγώ όπως πολλοί μυλοποταμίτες, ότι δεν πάει άλλο! Ο τόπος μας αξίζει καλύτερη μεταχείριση. Αξίζει πολλά περισσότερα και όλοι έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στην πρόοδό του. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου, μια ομάδα καταξιωμένων δημοτών, να διεκδικήσουμε το Δήμο Μυλοποτάμου σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τη στασιμότητα να αλλάξουμε το δήμο μας προς το καλύτερο. Είναι χρέος στον τόπο που γεννηθήκαμε και στους ανθρώπους του.»

 

  • Ο συνδυασμός σας ονομάζεται «Αλλαγή στο Μυλοπόταμο». Ποια είναι αυτά που θέλετε αλλάξετε;

«Πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου. Να αναδείξουμε νέα πρόσωπα, να διαμορφώσουμε νέα πρότυπα και νέες νοοτροπίες. Να κάνουμε την περιοχή από εκεί που είναι τώρα το μαύρο πρόβατο της Κρήτης, σε περιοχή –σημείο θετικής αναφοράς. Ο Μυλοπόταμος και το μπορεί και το αξίζει. Έχει τεράστιες δυνατότητες. Νέα πρόσωπα στο δημοτικό συμβούλιο με έμφαση στους νέους, στις γνώσεις και στην εμπειρία. Αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου χωρίς να χρειάζεται διαμεσολάβηση και «εμπόριο» εξυπηρετήσεων. Αλλαγή στους αναπτυξιακούς στόχους, στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων, και πολλά άλλα. Αλλαγή που θα φέρει πραγματικά το δήμο στο κατώφλι του 21ου αιώνα.»

 

  • Ποιο είναι γενικά το όραμά σας για το αύριο της ευρύτερης περιοχής του δήμου Μυλοποτάμου;

Ένας δήμος που θα σέβεται και θα εξυπηρετεί τους δημότες του με σύγχρονες υπηρεσίες.

Ένας δήμος που  διεκδικεί και αξιοποιεί στο έπακρο τους πόρους του

που είναι εξωστρεφής και έχει φιλοεπενδυτικό κλίμα

που ενδιαφέρεται και θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την παιδεία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη.

Που αντιμετωπίζει όλους τους δημότες το ίδιο.

Ένα δήμος που θα δημιουργεί ευκαιρίες στους νέους και δεν θα εμπορεύεται την ανάγκη τους για δουλειά.

Στοχεύουμε σε ένα δήμο που θα αποτελέσει πρότυπο.

 

  • Ο «Κλεισθένης» θεωρείτε ότι θα λύσει ή θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

«Ο «Κλεισθένης» κατά τη γνώμη μου δίνει νέες δυνατότητες στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  οι οποίες όμως εξαρτώνται από τους ανθρώπους που θα τις εφαρμόσουν. Από τη μια πλευρά η αποδέσμευση των τοπικών συμβουλίων από τα δημοτικά συμβούλια, κάνει περισσότερο αυτόνομη τη λειτουργία τους και μειώνει τις ρουσφετολογικές και συγγενικές εξαρτήσεις και από την άλλη η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα για συναινέσεις. Εξαρτάται βεβαίως από τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι νέες δημοτικές αρχές. Στη δική μας φιλοσοφία, ο νέος νόμος πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών εφόσον διαμορφώνεται κλίμα συναίνεσης.»

 

  • Σε ποιους τομείς θα ρίξετε το βάρος αν εκλεγείτε;

«Στην  Ποιότητα ζωής, στην παιδεία, στις υποδομές, στην οικονομία και  στις επενδύσεις, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στη μεταποίηση στην κτηνοτροφία.  Στην αξιοποίηση του κάθε ενός ευρώ υπέρ των δημοτών.  Στην πλήρη και ουσιαστική αξιοποίηση κάθε μικρής ή μεγάλης δυνατότητας που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στη μείωση του κόστους λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών ώστε να μειωθούν τα τέλη. Στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους δημότες, στην καθαριότητα και στο περιβάλλον.

Ο Δήμος Μυλοποτάμου έχει ανάγκη παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς.  Είναι αναγκαιότητα να ρίξουμε το βάρος μας σε όλους τους τομείς.»

 

  • Ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Κόκκινος στις προηγούμενες εκλογές κέρδισε με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα 92,18%.

Γιατί πιστεύετε ότι συγκέντρωσε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό και κατά πόσο θεωρείτε ότι μπορείτε να επηρεάσετε το εκλογικό σώμα προκειμένου να το ανατρέψετε;

«Όλοι γνωρίζουμε τις ειδικές συνθήκες των προηγούμενων εκλογών, κατά τις οποίες ο συνδυασμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής, είχε αποσπάσει την υποστήριξη και των δύο κυβερνητικών παρατάξεων τότε, με την υπόσχεση ότι θα ήταν η τελευταία της θητεία.  Ακριβώς γι αυτό το υψηλό αυτό ποσοστό είναι εννοείται τεχνητό. Σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ο κύκλος της παραδοσιακής και ρουσφετολογικής λειτουργίας μιας δημοτικής αρχής που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκεται στο δήμο περισσότερα από 20 χρόνια, έχει κλείσει. Τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης τα ζουν οι δημότες καθημερινά και η ανάγκη αλλαγής είναι άμεση. Βρισκόμαστε στο έτος 2019 αλλά ο Δήμος Μυλοποτάμου βρίσκεται ακόμη στη δεκαετία του 80…Πιστεύω ότι οι δημότες έχουν και γνώση και κρίση και η προσπάθειά μας βασίζεται ακριβώς στην ευθυκρισία   των δημοτών. Είναι στο χέρι τους να εκσυγχρονιστεί επιτέλους και ο Μυλοπόταμος. Εμείς τους δίνουμε την ευκαιρία.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ