ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα κριτήρια για την παραχώρηση της χρήσης αγροτικών ακινήτων

0

Άλλη μία παράταση με προεκλογικό άρωμα έφερε στη Βουλή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες παρατείνεται εκ νέου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2019 η προθεσμία που έληξε στις 31/10/2018 για την παραχώρηση της χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή σε ανέργους.

Μάλιστα, με την τροπολογία το μέτρο επεκτείνεται και σε νέους γεωργούς και επαγγελματίες αγρότες.

Να σημειωθεί πως έως σήμερα οι ενδιαφερόμενοι για την παραχώρηση της χρήσης αγροτικού ακινήτου, έως 100 στρεμμάτων, που διαχειρίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό την παραγωγή τροφίμων, φυτικής ή ζωικής προέλευσης ή ζωοτροφών ή για βόσκηση, έναντι χαμηλού τιμήματος, πρέπει να εντάσσεται σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

Να είναι επαγγελματίες αγρότες ή νομικά πρόσωπα εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, ή συνεταιρισμού ή ομάδας παραγωγών.

Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Να είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών πτυχιούχοι Γεωτεχνικής Σχολής (Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος).

Η επιλογή του φυσικού ή νομικού προσώπου μεταξύ περισσοτέρων του ενός υποψηφίου ενδιαφερομένου για το ίδιο αγροτικό ακίνητο γίνεται βάσει βαθμών που συγκεντρώνει κάθε ενδιαφερόμενος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ