ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος «πονοκέφαλος» για το Facebook: Υφάρπαξε κατά λάθος τις επαφές από τα emails 1,5 εκατ. χρηστών

0

Νέα προβλήματα αντιμετωπίζει το Facebookμετά τις αποκαλύψεις πως απέκτησε πρόσβαση στις επαφές που είχαν στα email τους περίπου 1,5 εκατομμύριο χρήστες του. Φυσικά, οι χρήστες δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Από τον Μάιο του 2016, ο τεχνολογικός κολοσσός ζητούσε από τους νέους χρήστες να εισάγουν τον κωδικό του e-mail τους για να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους. Μετά την εισαγωγή του κωδικού, η εταιρεία έμπαινε στις επαφές του χρήστη και τις εισήγαγε στην πλατφόρμα του, όπως σημειώνει πηγή στο Business Insider.

Η εταιρεία απάντησε σημειώνοντας πως «τα στοιχεία ανέβηκαν κατά λάθος στο Facebook» και είναι σε εξέλιξη διαδικασία διαγραφής τους.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, όπως αποδείχθηκε, χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν πιο στοχευμένες οι διαφημίσεις που έβλεπαν οι χρήστες.

Εκπρόσωπος του Facebook είχε σημειώσει πριν από τον Μάιο του 2016 ότι η πλατφόρμα έδινε τη δυνατότητα στους νέους χρήστες να αποδείξουν την ταυτότητά τους μέσω της εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης του e-mail, και να συγχρονίσουν τις επαφές τους. Ωστόσο, όπως είχε πει τότε, η εταιρεία άλλαξε αυτή την πρακτική. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό συνέχιζε να γίνεται.

Ο εκπρόσωπος είχε τονίσει πως η εταιρεία δεν είχε πρόσβαση στα ίδια τα e-mail των χρηστών.

Η Facebook δεν έχει αποκαλύψει πόσες επαφές περάστηκαν στους διακομιστές της, αλλά υπολογίζεται ότι πρέπει να ήταν περίπου 50 οι επαφές ανά χρήστη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ