ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Να διαχωριστεί σε ζωική και φυτική παραγωγή ζητά από τον ΕΛΓΑ o Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης

0

«Επιτακτική ανάγκη» θεωρεί η Ένωση Ρεθύμνου, «να ξεκινήσουν οι συζητήσεις νέας αναθεώρησης στον ΕΛΓΑ για να διαχωριστεί σε ζωική και φυτική παραγωγή, ούτως ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και δίκαιος και για τους δύο κλάδους».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή έπληξε φέτος σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα μας χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε.

Παρόλα αυτά οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας πληρώνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στο ΕΛΓΑ χωρίς αυτό να είναι ανταποδοτικό στον ασφαλισμένο.

Τα de minimis αν και ανακουφίζουν προσωρινά το πρόβλημά μας δεν επαρκούν, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι στοχοποιούνται οι κτηνοτρόφοι θεωρώντας η υπόλοιπη κοινωνία ότι έχουν ευνοηθεί έναντι των άλλων κοινωνικών τάξεων.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να μας κοινοποιήσετε τα στοιχεία που αναφέρουν τι ποσά εισπράττονται από τον ΕΛΓΑ για ζωική παραγωγή και τι ποσά για φυτική, καθώς και κατά πόσο είναι ανταποδοτικά αυτά τα ποσά στον κάθε κλάδο.

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν οι συζητήσεις νέας αναθεώρησης στον ΕΛΓΑ για να διαχωριστεί σε ζωική και φυτική παραγωγή, ούτως ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και δίκαιος και για τους δύο κλάδους.

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Γλεντζάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ