ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανθός: Ατυχής κι αχρείαστη η δήλωση Πολάκη

0

Θέση μετά τη δήλωση - επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, πήρε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Με δήλωσή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός χαρακτήρισε "ατυχή" τη δήλωσή του, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως έδωσε το δικαίωμα στη ΝΔ, να "δημιουργήσει επικοινωνιακό θόρυβο".

"Ήταν μια ατυχής δήλωση αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα", είπε ο κ. Ξανθός.

Ακόμη, είπε πως το αναπηρικό κίνημα έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια μάχη ισοτιμίας και αξιοπρέπειας και πως είναι πολυ ενθαρρυντικό που άτομα ΑΜΕΑ «διεκδικούν ενεργό ρόλο στην πολιτική και, κυρίως, διεκδικούν το δικαίωμα της ισοτιμίας στην κοινωνική ζωή».

Νέα ανάρτηση Πολάκη μετά τις αντιδράσεις

Το βράδυ της Μ. Τρίτης, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την πρώτη δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επανήλθε με νέα ανάρτηση στο facebook.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε, επιχείρησε να δείξει τις ίσες ευκαιρίες για τα ΑΜΕΑ σύμφωνα με την ''νεοφιλελεύθερη αντίληψη'' όπως χαρακτηριστικά γράφει αλλά και ''την ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους''.

Τσίπρας για Πολάκη: "Μετατρέπω την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης"

Το γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, τη Μεγάλη Τρίτη, τονίζοντας πως η πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα μετατραπεί σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

"Οποτεδήποτε η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω την πρόταση αυτή σε πρόταση εμπιστοσύνης", σημείωσε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι "επιχείρησε έναν σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, μία μόλις μέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα θέματα".

Κυμπουρόπουλος: Με στεναχώρησε η κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο κάδρο των ευθυνών για την επίθεση του Παύλου Πολακη εναντίον του ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές Στέλιος Κυμπουροπουλος.

"Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός", έγραψε ο κ. Κυμπουρόπουλος στο Facebook.

https://www.facebook.com/eUkympouropoulos/posts/345296916121946&width=500
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ