ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Οργή για την απίστευτα κακοποιημένη προβατίνα

0

Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες ώρες για μια προβατίνα που εντοπίστηκε τυχαία, από μέλη της Ζωόφιλης Δράσης, σε άθλια κατάσταση έξω από τον Ευαγγελισμό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το άτυχο ζώο είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σπάσει το πίσω αριστερό πόδι του. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του αντί να το φροντίσει, το άφησε χωρίς περίθαλψη, με αποτέλεσμα η πληγή να κακοφορμίσει και να δημιουργηθεί σήψη σε μεγάλο μέρος του κορμιού του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "το ζώο ήταν υποσιτισμένο ενώ τα σκουλήκια κυριολεκτικά το έτρωγαν ζωντανό".

Εντοπίστηκε εξαντλημένο να προσπαθεί να στηριχτεί σε ένα πέτρινο φράχτη για να βοσκήσει χωρίς κανένας από τους περιοίκους να του δίνει σημασία.

Η Ζωόφιλη Δράση εντόπισε τον ιδιοκτήτη και ενημέρωσε σχετικά το Α.Τ Αρκαλοχωρίου για το σχηματισμό δικογραφίας, ενώ η άτυχη προβατίνα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κ. Τριγώνη, όπου μετά από πολύωρες προσπάθειες καθαρίστηκαν οι πληγές και παραμένει για νοσηλεία.

"Αν καταφέρει να ξεπεράσει τον κίνδυνο της σήψης, θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του κατάγματος στο πόδι" επισημαίνει η κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη, τονίζοντας ότι "κανένα έμβιο ον δεν αξίζει τόσο πόνο και μαρτύριο"

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ