ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σπηλίου στο 7ο φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας

0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σπηλίου συμμετείχε στο 7ο φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας στο Ηράκλειο με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το φετινό έδεσμα ήταν μια παραδοσιακή τοπική συνταγή: "λαγός με αρισμαρί" η οποία απέσπασε χρυσή διάκριση αλλά και την τρίτη θέση στην κατηγορία "Ιστορικά, Κοινωνικά, Θρησκευτικά και Λαογραφικά στοιχεία". Στόχος του Φεστιβάλ είναι  η ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων, η προβολή της κρητικής κουζίνας και η διάσωση παραδοσιακών συνταγών της κάθε περιοχής.

Ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών  Σπηλίου κέρδισε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ τόσο με την παρουσία του όσο και με τα εδέσματα που προσέφεραν.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νεκταρία Βρυλλάκη δήλωσε χαρακτηριστικά:

« Ο Σύλλογος μας δημιουργήθηκε προκειμένου να  ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την ενεργό συμμετοχή των γυναικών του Σπηλίου  σε δημιουργικές δραστηριότητες, ώστε  να αξιοποιούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να απολαμβάνουν στιγμές χαμόγελου και διασκέδασης, Παράλληλα σκοπός μας είναι η διατήρηση της πολιτιστικής και λαϊκής μας κληρονομιάς. Οι διατροφικές συνήθειες μας και παραδοσιακές συνταγές και το μέρος της κουλτούρας μας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνταγή που επιλέξαμε φέτος. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους:

κ. Μανώλη Παν. Βρυλλάκη για την προσφορά των λαγών που μαγειρεύτηκαν στο φεστιβάλ, την κ. Ειρήνη Πελεκανάκη Βρυλλάκη που μαγείρεψε και εκτέλεσε με μεγάλη επιτυχία την συνταγή εντυπωσιάζοντας όχι μόνο τους κριτές της διοργάνωσης αλλά και τους επισκέπτες, την κ. Ευαγγελία Μαρινάκη και κ. Πόπη Ανυφαντάκη που ετοίμασαν και προσέφεραν κεράσματα για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, τον κ. Παντελή Ζαχ. Βασιλάκη για την επιμέλεια του "στάντ" με τον εξοπλισμό του κυνηγού που στόλιζε τον πάγκο του Συλλόγου, την κ. Μαρία Κυριακοπούλου Μαρία παραδοσιακά μπουγκιά που δώρισε στο σύλλογο, την κ. Ελένη Θεοδωράκη για τα παραδοσιακά λικέρ, τους φούρνους των κ. Κατάκη και κ. Χαράλαμπου Παπαδάκη, τον κ. Μπάμπη Καθεκλάκη, τον οδηγό του λεωφορείου κ.Μαραγκάκη Μιχάλη που μας μετέφερε με ασφάλεια και υπομονή, τα μέλη του συλλόγου: Αργυρώ Κατάκη, Ζωή Θεοδωράκη, Αθηνά Λουκάκη, Νεκταρία Λουλουδάκη, Πολύμνια Σταυρακάκη, Ειρήνη Κονσολάκη και την μικρή Ιουλία Γερμανάκη που συνε΄βαλαν στην επιτυχή παρουσία του Συλλόγου και βέβαια τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη για τη βοήθεια ,συμπαράσταση και παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τη μεταφορά του Συλλόγου στο Ηράκλειο.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ