ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν φιλοδοξεί να είναι αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές του 2020

0

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να ανακοινώσει την Πέμπτη ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για να είναι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2020, μετέδωσαν απόψε πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο 77χρονος γερουσιαστής, που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος για οκτώ χρόνια, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, θα προστεθεί έτσι στους σχεδόν άλλους 20 Δημοκρατικούς που θέλουν να βρεθούν απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις επόμενες εκλογές.

Η εφημερίδα The Atlantic είχε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του αύριο Τετάρτη. Την επόμενη Δευτέρα ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στο Πίτσμπεργκ όπου έχει προγραμματίσει μια συνάντηση με συνδικάτα εργατών, σύμφωνα με τα δίκτυα MSNBC και CNN. Αυτή η εκλογική περιφέρεια, που το 2016 είχε ψηφίσει υπέρ του Τραμπ, θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την έκβαση των εκλογών.

Θα ακολουθήσει μια περιοδεία στις τέσσερις Πολιτείες που οργανώνουν πρώτες προκριματικές εκλογές – Αϊόβα, Νιου Χαμσάιρ, Νότια Καρολίνα και Νεβάδα. Οι εκπρόσωποι του Μπάιντεν δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ