ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρουσίαση Πτυχιακών Εργασιών των Σπουδαστών του ΙΙΕΚ Grant

0

Το Σάββατο 13/4 πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού η παρουσίαση πτυχιακών εργασιών των  δευτεροετών σπουδαστών του ΙΙΕΚ GRANT σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, χαράς αλλά και συγκίνησης.

Οι δευτεροετείς μαθητές των ειδικοτήτων Μαγειρικής , Ζαχαροπλαστικής και Hotel Management παρουσίασαν τις εργασίες τους στους εισηγητές τους, τους συναδέλφους, τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η θεματολογία των πτυχιακών ποικιλούσε ανάλογα με την ειδικότητα και ο στόχος ήταν οι μαθητές να εντρυφήσουν σε ένα θέμα το οποίο είναι ενδιαφέρον, επίκαιρο, θα τους δώσει ακόμα περισσότερο τροφή για σκέψη, περαιτέρω έρευνα αλλά και να μπουν στη διαδικασία να προτείνουν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα.  Παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό στην Κρήτη, προτάθηκαν ιδέες για να αναπτυχθούν διαφορετικές μορφές τουρισμού και την διαφήμιση της κρητικής φιλοξενίας ,προσβασιμότητα του νησιού από ΑΜΕΑ και σωστή διαμόρφωση ξενοδοχείων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής παρουσίασαν την έρευνα τους πάνω στην Κρητική Διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και τυριά, τη Γαλλική Κουζίνα, τα Super Foods καθώς και τα διάφορα διατροφικά κινήματα παραθέτοντας ιδιότητες και χαρακτηριστικά και έπειτα προτείνοντας πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές.

Η καλύτερη πτυχιακή στον τομέα του Hotel Management με βάση την παρουσίαση και την εργασία που είχε προηγηθεί βραβεύτηκε με υποτροφία τα δίδακτρα για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού της GRANT και στους τομείς Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής έλαβαν υποτροφία την ελεύθερη συμμετοχή στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από το ΙΙΕΚ.

Η Grant συνεχίζει να στηρίζει να τους Σπουδαστές της με σημαντικές Υποτροφίες, παρακινώντας τους στην έρευνα, την ανάπτυξη και την δημιουργική σκέψη. Στόχος της είναι να είναι ποιοτικό σχολείο αναδυκνείοντας τα ταλέντα και την δυναμική όλων των Σπουδαστών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ