ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρωσικό drone εξοπλίζεται με… καραμπίνα για την κατάρριψη άλλων drones

0

Ο Ρωσικός προμηθευτής οπλικών συστημάτων και αμυντικού υλικού Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα drone που χρησιμοποιεί μία καραμπίνα για να καταρρίπτει άλλα drones.

Πρόκειται για την εταιρεία που σχεδίασε το αντιπυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumf (αναβάθμιση του S-300 και γνωστού παλαιότερα ως S-300 PMU-3) που προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ.

Το Ρωσικό drone απογειώνεται κάθετα αλλά πετάει σαν αεροπλάνο για καλύτερη αποτελεσματικότητα και επιδεικνύει αυτονομία 40 λεπτών ενώ εξοπλίζεται με αυτόματη καραμπίνα Molot Vepr-12 με γεμιστήρα χωρητικότητας 10 φυσιγγίων. Το drone κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Αεροναυπηγικής της Μόσχας για την Almaz-Antey και είναι παρόμοιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιούνται από εταιρείες εξόρυξης και από άλλους για την επιθεώρηση αγωγών και άλλων εγκαταστάσεων κ.ά.

Τον έλεγχο του μη επανδρωμένου εναέριου σκάφους αλλά και του όπλου που βρίσκεται στην μύτη του αναλαμβάνει ένας χειριστής στο έδαφος μέσω ζωντανού video link. Η επιλογή της καραμπίνας (σε συνδυασμό με τα κατάλληλα φυσίγγια), και όχι κάποιου άλλου είδους όπλου, έγινε λόγω της μεγάλης διασποράς των σφαιριδίων (σκάγια), ώστε να είναι ευκολότερο το χτύπημα του στόχου.

Για την ώρα, σύμφωνα με την Ρωσική ιστοσελίδα για την άμυνα και την ασφάλεια Dambiev, το drone κατασκευάστηκε για επίδειξη, ωστόσο η Ρωσία, που έχει ήδη κατασκευάσει το drone «Karnivora» που εξοπλίζεται με δίχτυα για να καταρρίπτει άλλα drones, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσει στην ανάπτυξη τέτοιων UAVs που φέρουν οπλισμό ή εκρηκτικά και βόμβες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ