ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Eurogroup της Παρασκευής η απόφαση για το ένα δισ. ευρώ

0

Η Ελλάδα έχει κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις για να ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έληγαν στο τέλος του 2018, όπως προκύπτει από την δεύτερη ενημερωμένη μεταμνημονιακή έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

Ωστόσο, η απόφαση της εκταμίευσης του περίπου ενός δισ. θα συζητηθεί στο Euroworking Group, που αναμένεται να γίνει το απόγευμα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup της Παρασκευής, που θα γίνει στο Βουκουρέστι.

Στο βασικό θέμα αγκάθι, το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη για την προστασία της α’ κατοικίας η έκθεση δεν είναι ξεκάθαρη. Ενώ λέει ότι «το νέο νομοθετικό σχέδιο έχει την δυνατότητα να στηρίξει την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δάνειων» προσθέτει επίσης πως «παραμένουν κάποιοι κίνδυνοι στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην κουλτούρα πληρωμών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε πως το Κολέγιο των Επιτρόπων «ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης της ενισχυμένης επιτήρησης για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων πολιτικής από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

«Στο σημείο αυτό, η δεύτερη έκθεση της ενισχυμένη εποπτείας διαπίστωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην ολοκλήρωση και εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων, αλλά ότι ορισμένα θέματα εξακολουθούν να εκκρεμούν», είπε χαρακτηριστικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ