ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το κυκλοφοριακό είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας

0

Καθημερινά αλλά ιδιαίτερα τους τουριστικούς μήνες, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα μεγιστοποιείται. Δεν είναι λίγες οι φορές που ουρές από αυτοκίνητα ξεκινούν από το Στρατόπεδο στον Κουμπέ και καταλήγουν στον Πλατανιά. Ουσιαστικά υπάρχει μόνο ένας δρόμος που διασχίζει την πόλη και υπάρχουν μόνο τρεις είσοδοι-έξοδοι. Εάν θέλει κάποιος να αποκλείσει την πόλη μας θα βάλει ένα κοντέινερ, κάθετα στο δρόμο, απέναντι από το ΙΚΑ στο Μασταμπά, ένα κοντέινερ έξω από την ταβέρνα «Γαλέρα» στον Κουμπέ και ένα στον «Γρηγόρη» στα Μυσσίρια. Η πόλη ουσιαστικά αποκόπτεται και κλείνει κυκλοφοριακά. Τα σημεία αυτά επίσης θα πρέπει να αστυνομεύονται, γιατί έτσι ελέγχεται η κυκλοφορία των εισερχομένων και εξερχομένων οχημάτων.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία από το google πού πιθανόν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν πέντε έξοδοι-είσοδοι, ώστε να αποσυμφορθεί και να εκτονωθεί η κυκλοφορία προς τον ΒΟΑΚ για να ανασάνει η πόλη.

Επίσης είναι απαραίτητη η προέκταση του παραλιακού δρόμου από το ξενοδοχείο «Pearl»  μέχρι το «Camping Elizabeth» για το κυκλοφοριακό, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και για τον τουρισμό (η χάραξη στην φωτο είναι τυχαία).

Αν αναλογιστούμε ότι ανά 10 λεπτά σταματάνε τουριστικά λεωφορεία στη λεωφόρο Μάχης Κρήτης, για να κατεβάσουν τουρίστες για τα ξενοδοχεία των Μυσσιρίων (όπου δεν υπάρχει παραλιακός δρόμος) ή αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, προσθέτοντας την κίνηση των καταστημάτων και των σχολείων, υπάρχει συνεχώς μποτιλιάρισμα. Οι τουρίστες φορτώνονται σε αγροτικά με τις αποσκευές τους, για να διανύσουν 300 μέτρα, για να πάνε στο ξενοδοχείο τους ή παίρνουν ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ, για να μετακινήσουν τις βαριές αποσκευές τους ή όταν φεύγουν περιμένουν δεκάδες σε ένα στενό πεζοδρόμιο χωρίς στάση και υπόστεγο. Τριτοκοσμικό! Και ύστερα παραπονιόμαστε γιατί δεν έχουμε εύπορο τουρισμό; Αφού δεν έχουμε δρόμους και υποδομές! Επίσης οι εσωτερικοί δρόμοι πέριξ της οδού Ιωνίας παραπέμπουν σε αφρικανικές υποσαχάριες πόλεις ή φαβέλες της Λατινικής Αμερικής.

Επίσης π.χ. ο δρόμος μπροστά από το Παλαιοντολογικό Μουσείο έχει κολλήσει για πολλά χρόνια, το ίδιο και η πεζοδρόμηση στις οδούς Ψυχουντάκη και Κονδυλάκη κλπ. Υπάρχουν και άλλα έργα που μπορούν να γίνουν όπως ένας περιφερειακός, αλλά χρειάζεται βούληση, προγραμματισμός δίνοντας προτεραιότητες και ξεπερνώντας τις πελατειακές δοσοληψίες προς όφελος του συνόλου.

Κατανοώ ότι είναι δύσκολο να γίνουν από την μία μέρα στην άλλη. Έχουν γίνει πολλές πεζοδρομήσεις και βελτιωτικά έργα, όμως το αστικό οδικό δίκτυο χρειάζεται άμεσα βελτίωση. Δεν έχω τις γνώσεις ενός πολεοδόμου, όμως βιώνω καθημερινά την ταλαιπωρία μαζί με τους συμπολίτες, τους επισκέπτες, τους τουρίστες και προβληματίζομαι για το μέλλον της πόλης του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είμαι υποψήφιος με κανένα συνδυασμό. Μουρμουρίζω γιατί αγαπώ τον τόπο μου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ