ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Φωτιά» έβαλε η εγκατάσταση Arrow στην Κρήτη

0

Γρίφος αποδείχθηκε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα μετά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Αρχικά οι αναφορές ήθελαν το συμβούλιο να ασχολείται με το σήριαλ των S-400 και F-35, τώρα όμως τα τουρκικά ΜΜΕ περιγράφουν ότι η σύσκεψη περιστραφεί γύρω «από το θέμα του Αιγαίου βάσει των νέων εξελίξεων», χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές οι"νέες εξελίξεις".

Πολλοί πάντως κάνουν λόγο ότι το τουρκικό συμβούλιο έγινε εκτάκτως μετά τη σημερινή παρότρυνση από το Ισραήλ για εγκατάσταση των Iron Dome και των συστημάτων David Sling κοντά στην εγκατάσταση ραντάρ της Κρήτης, αλλά και της πρότασης για τοποθέτηση Patriot στην Κύπρο.

Στην σύσκεψη στην οποία προέδρευαν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Χ.Ακάρ και Μ.Τσαβούσογλου, πήραν μέρος ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Yasar Guler, ο αρχηγός του Στρατού στρατηγός Umit Dundar, ο αρχηγός του Ναυτικού ναύαρχος Adnan Ozbal, ο αρχηγός της Αεροπορίας πτέραρχος Hasan Kucukakyuz, ο υφυπουργός Άμυνας Yunus Emre Karaosmanoglu, ενώ τη σύσκεψη παρακολούθησε και ο γραμματέας της κυβέρνησης Sedat Onal.

Η σχεδόν πολεμική αυτή σύσκεψη, όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και την περιφερειακή σταθερότητα και διεθνείς σχέσεις, ενώ την απασχόλησε και η δημιουργία ζώνης ασφάλειας στη Συρία.

Όπως τονίζεται όμως στη σύσκεψη διατυπώθηκε η πάγια θέση, ότι η Τουρκία θα προστατέψει τα δικαιώματά της και συμφέροντα στην περιοχή.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ