ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Χωρίς καλή πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ πορεύονται οι τράπεζες

0

Προβλήματα στη συναλλακτική σχέση των αγροτών με τις τράπεζες, επομένως και στην πιστοληπτική τους ικανότητα, συνεχίζουν να δημιουργούν οι δυσλειτουργίες στην ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ, σχεδόν μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των πυλών και την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων.

Το Agronews γίνεται δέκτης έντονων διαμαρτυριών από αγρότες, οι οποίοι, ενώ έχουν καταφέρει να υποβάλλουν Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, δυσκολεύονται να ενεργοποιήσουν την Κάρτα του Αγρότη από την τράπεζά τους.

Η απάντηση που εισπράττουν από τα τραπεζικά στελέχη στα κατά τόπους καταστήματα, είναι ότι το δίκτυο των τραπεζών δεν έχει ακόμα πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ, επομένως δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της όλης διαδικασίας για την ενεργοποίηση λογαριασμών, όπως ο ΑΔΑ, η Κάρτα του Αγρότη κ.α. Το θέμα που ανακύπτει εξ αιτίας της παθογένειας που παρουσιάζει η εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα, έχει επισημάνει έγκαιρα το Agronews, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δέουσα ανταπόκριση από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ προς την κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιπτώσεις αυτών των δυσκολιών διαχέονται σε όλο το φάσμα της αγροτικής οικονομίας, με τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων να βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση. Όλοι θέλουν να πουλήσουν σπόρους, φυτοπροστατευτικά και λιπάσματα, κανείς ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη διάθεσης εφοδίων, χωρίς τα προβλεπόμενα σ’ αυτές τις περιπτώσεις πιστοληπτικά εργαλεία.

Η τελευταία καταγγελία έρχεται από αγρότη στην περιοχή της Αμαλιάδας, οι οποίος συναλλάσσεται με κατάστημα της Εθνικής, απ’ όπου και τον διαβεβαίωναν τα τελευταία 24ωρα ότι η τράπεζα δεν έχει ακόμα πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ