ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν επιτρέπουν επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό

0

Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ δεν επιτρέπει την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό ούτε βοηθάει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, όπως είπε στην Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επαφή με την κ. Λουτ χτες το βράδυ.

Ο Κύπριος πρόεδρος μετέφερε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ είπε στον κ. Αναστασιάδη πως παραμένει αποφασισμένη, στη βάση της εντολής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να εργαστεί για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου.

Ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς εάν η κ. Λουτ ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη εάν θα επιστρέψει στο νησί, απάντησε αρνητικά. Σημείωσε δε πως η κ. Λουτ έχει επαναβεβαιώσει για την αποφασιστικότητά της να κινηθεί με βάση τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ