ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γ. ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ: «Δεν υπέγραψα την επιστολή των Νεοδημοκρατών ενάντια στο Θοδωρή Νίνο»

0

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμνάτου Γιώργος Κανακάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπέγραψε την επιστολή όπου οι Νεοδημοκράτες της «Νέας Αντίληψης» του Γιώργου Μαρινάκη, έστειλαν  με αφορμή την αποδοχή της παραίτησης του αντιδημάρχου Στέλιου Σπανουδάκη από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κανακάκης αναφέρει:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πέρα από μια προφορική συζήτηση που έγινε δεν υπέγραψα την επιστολή στην οποία δημοσιεύτηκε το όνομα μου.

Υπήρξα ανεξάρτητος υποψήφιος για την τοπική κοινότητα Αμνάτου ενώ υποστηρίχθηκα τόσο από την παράταξη του κυρίου Μαρινάκη, όσο και από την παράταξη του κυρίου Νίνου αλλά και του κυρίου Κρεβετζάκη.

Η στήριξη αυτή στο πρόσωπο μου αποτελεί τιμή αλλά και ευθύνη. Πιστεύω ξεκάθαρα στη λογική των συνεργασιών και θα συνεργαστώ με οποίον δήμαρχο και με οποία δημοτική ομάδα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου μας, με αποκλειστικό γνώμονα το κάλο της Κοινότητας Αμνάτου, και του Ρεθύμνου.»

Ακολουθεί η επιστολή που εκτός του κ. Κανακάκη υπογράφουν οι: Βασιλακάκης Λευτέρης, Γαλερός Ιωσήφ, Γουνάκης Στράτος, Καμπουράκης Νίκος, Κρεβατσούλη Ειρήνη, Κρεβατσούλης Χρήστος, Κυριακάκης Κωνσταντίνος, Λελεδάκης Δημήτρης, Μανταδάκης Αντώνιος, Μπιρικάκης Κωνσταντίνος, Ξεζωνάκης Στέλιος, Σερβιλάκη-Σαριδάκη  Αγγελική, Σπανουδάκης Στέλιος και Ψαρουδάκης Μανώλης.

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε με λύπη μεθόδους και πρακτικές που στιγμάτισαν την πολιτική ιστορία της χώρας μας να έχουν επιστρέψει στο Ρέθυμνο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ενισχύσουν τον συνδυασμό του κ. Νίνου ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε αυτή την φορά να πετύχει την πολυπόθητη για αυτόν πλειοψηφία.

Πιέσεις, υποσχέσεις για αξιώματα ή για ανταλλάγματα και εσχάτως εκφοβισμοί εκφράζονται από δήθεν δημοκράτες που υποστηρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν τη Νέα Δημοκρατία, τον Πρόεδρό της και τον τοπικό βουλευτή.

Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση και που ανήκουμε ή υποστηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ακράδαντα πως αποτελεί παράδειγμα για την χώρα μας, η διαχρονική επιτυχία του Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος – πέρα από την πρωτόγνωρη αποτελεσματικότητά του κάνοντας την πόλη μας πρότυπο ανάπτυξης -  εδώ και χρόνια πέτυχε να αποδεσμεύσει τα κοινά του Δήμου μας από κομματικούς διαχωρισμούς φέρνοντας κοντά, τους αποδεδειγμένα ικανούς, έντιμους και χρήσιμους Ρεθυμνιώτες  με μόνο κοινό παρονομαστή τις νέες αντιλήψεις για το καλό του τόπου μας.

Κάτι που οι Ρεθυμνιώτες επιβράβευσαν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και που αναμφίβολα συμβαδίζει απόλυτα με τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κυρίου Μητσοτάκη στις 16/10/18 από το Κιάτο όπου είχε ξεκάθαρα πει ότι «οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα», και αντανακλά το νέο και σύγχρονο πνεύμα που έχει φέρει ο Πρόεδρος της ΝΔ στην πολιτική ζωή.

Είναι γνωστό στη μικρή μας κοινωνία, ότι όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση με τον ένα ή άλλο τρόπο υποστηρίζουμε την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταμορφώσει τη ΝΔ σε ένα σύγχρονο κόμμα και να οδηγήσει την χώρα μας σε νέα μονοπάτια ανάπτυξης. Είναι εξίσου γνωστό γιατί όλοι μας έχουμε επιλέξει με γνώμονα το καλό του Ρεθύμνου να συμπορευτούμε με τον Γιώργη Μαρινάκη και πολλούς άλλους άξιους Ρεθυμνιώτες που προφανώς θα ψηφίζουν και άλλα δημοκρατικά και προοδευτικά κόμματα στις εθνικές εκλογές.

Όλοι μας ανεξαιρέτως παραμένουμε πρώτα και πάντα αφοσιωμένοι στο καλό του τόπου μας και των παιδιών μας όπως επιτάσσει η συνείδηση μας και μας διασφαλίζει η δημοκρατία μας.

Εξίσου παραμένουμε ακλόνητοι απέναντι σε αήθεις πρακτικές και μεθοδεύσεις που πληγώνουν τόσο το Ρέθυμνο όσο και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η δύναμη της οποίας δεν είναι τα όποια «χρίσματα» αλλά οι πολίτες που διαχρονικά την τιμούν με την στήριξη της.

Εμείς παραμένουμε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη με εμπιστοσύνη στις αρχές του, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια του και ελπίζοντας να κατανοεί ότι στην ζυγαριά μας, το καλό των παιδιών μας υπερνικά τις ξεπερασμένες αντιλήψεις και πρακτικές κάποιων που διαχρονικά πληγώνουν τόσο το τόπο μας όσο τελικά και το κόμμα που δήθεν υποστηρίζουν».

Στο μεταξύ, δήλωση στήριξης στον Στέλιο Σπανουδάκη έκανε και ο πρώην αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Μανώλης Μαριόλος, ο οποίος αναφέρει: «Με λύπη μου διαβάζω και ακούω δηλώσεις από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας για τη διαγραφή του Στέλιου Σπανουδάκη από τα κομματικά όργανα επειδή «τόλμησε» να συμμετάσχει μαζί με πολλούς άλλους Νεοδημοκράτες στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Γιώργη Μαρινάκη. Ενός Δημάρχου που του πιστώνω ως επιτυχία το ότι έχει μια ομάδα με κοινό χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον όλων τους για το καλό και την πρόοδο του Ρεθύμνου και όχι το κομματικό συμφέρον κανενός.

Μπορώ να το καταλάβω και να το δεχθώ ότι «ο πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται». Αυτό εξάλλου δείχνει ο πανικός τους που για μια ακόμα φορά δεν κατάφεραν να πάρουν την πλειοψηφία στο Δήμο. Όμως, με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι τώρα, στην κρίσιμη μάχη που θα δοθεί σε ένα μήνα στις εθνικές εκλογές, στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων, θυσιάζουν την ενότητα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας δημιουργώντας μόνο εσωστρέφεια. Θα έπρεπε κάποιος ίσως να τους εξηγήσει ότι με τις ενέργειες τους μόνο πληγώνουν το κόμμα και ουδόλως το προστατεύουν όπως νομίζουν. Ευτυχώς όμως που η Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι εμείς, το ανώνυμο πλήθος και όχι αυτή η κλειστή παρέα των κουμπάρων.

Ίσως επιτέλους έχει έρθει η ώρα, κομματικοί παράγοντες με ξεπερασμένες αντιλήψεις να συνειδητοποιήσουν ότι το Ρέθυμνο αλλά και η Ελλάδα προχωράει μπροστά, με μπροστάρη τον πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ανικανότητα ή ανεπάρκεια κάποιων δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από κομματικά λάβαρα.

Εμείς, οι Ρεθυμνιώτες, συνεχίζουμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς για το καλό του τόπου μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ