ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνου για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής στο Ρέθυμνο

0

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνης συμπαραστέκεται στην δίκαια αγανάκτηση των γονιών  για τον τρόπο εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία του Ρεθύμνου. Κυβέρνηση και Δήμος προσπαθούν εκβιαστικά να επιβάλλουν στους γονείς την εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής με τρόπο επικίνδυνο για την κοινωνική, ψυχολογική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Κυβέρνηση και Δήμος είναι απόλυτα υπεύθυνοι , για το γεγονός ότι δεν σχεδίασαν και δεν υλοποίησαν έγκαιρα ένα πρόγραμμα κατασκευής δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών νηπιαγωγείων, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Επιχείρησαν με τον "Καλλικράτη" και συνεχίζουν να προσπαθούν με τον "Κλεισθένη" να "φορτώσουν"» την ευθύνη του κράτους, για την κατασκευή νηπιαγωγείων και όχι μόνο, στις Περιφέρειες και τους Δήμους, διαμορφώνοντας έτσι μία χαοτική κατάσταση και παιδεία πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με την κατάσταση κάθε Δήμου και τα οικονομικά των γονιών που καλούνται να ξαναβάλουν "το χέρι στην τσέπη" για υποδομές που έχουν χιλιοπληρώσει με τη φορολογία.

Για αυτό το λόγο σε πρόσφατη σύσκεψη γονέων που συγκάλεσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα παιδείας, προσπάθησε με μία καλοδουλεμένη παρουσίαση, να μας πείσει για τις “πολυτελείς” προκατασκευασμένες αίθουσες στις οποίες θα στιβάξουν τα παιδιά μας,  στις ήδη μικρές αυλές των σχολείων, σε χώρους ακατάλληλους για την προσχολική αγωγή.

Ακόμα και αυτό το απαράδεκτο μέτρο της στέγασης των παιδιών σε αίθουσες προκάτ, δέν έχει προετοιμαστεί. Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μην έχουν εγκατασταθεί μέχρι την έναρξη της σχολικης χρονιάς.

Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τους γονείς να γράψουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία των χωριών, που θα “έχουν και καθαρό αέρα”, χωρίς να έχουν λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς τους καθώς το παραπέμπουν στην Περιφέρεια και το ΚΤΕΛ και χωρίς να παίρνουν υπόψιν τους τα βάρβαρα ωράρια 7πμ – 5μμ που τα παιδιά θα βρίσκονται στο πόδι, πολλές φορές χωρίς την δυνατότητα ξεκούρασης καθώς δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές στα εν λόγω νηπιαγωγεία. Όλα αυτά σε ηλικίες που επηρεάζεται η ψυχοσωματική ανάπτυξη των νηπίων.

Όταν, νηπιαγωγός, μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, προσπάθησε να τα αναδείξει όλα αυτά, επιστράτευσαν  “πραιτωριανούς” για να ασκήσουν λεκτική βία και να της κλείσουν το μικρόφωνο. Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν έχουν σχέση με τον αγώνα του γονεϊκού κινήματος, συνολικά με το λαϊκό κίνημα και παραμπέμπουν σε άλλες εποχές. Πρέπει οι γονείς να τις καταδικάσουν και συλλογικά, οργανωμένα να παλέψουν για γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών και την στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό.

Τους καλούμε να μην υποκύψουν στην λογική του μικρότερου κακού, τα ψεύτικα διλλήματα, να μην δεχτούν τίπατα λιγότερο από αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, σε κατάλληλους χώρους  με επαρκές προσωπικό.

Τους καλούμε να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν την Λαϊκή Συσπέιρωση σε περιφέρεια και δήμο. Να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ