ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στην Κρήτη

0

«Ο ΒΟΑΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ»

Στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούρνες – Χερσόνησος, το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Φώτη Καζάση, το διευθυντή του ΟΑΚ στο Ρέθυμνο Βαγγέλη Μαμαγκάκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «ο ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατασκευή «αξιόπιστων κάθετων αξόνων για να υπάρχει πρόσβαση στη φυσική ομορφιά της Κρήτης». Επανέλαβε δε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης «δεν θα έχει διόδια για τους πολίτες του νησιού».

«Ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης».

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του Φράγματος Αποσελέμη, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «από βροχή δεν έχετε παράπονο εφέτος». Στην ενημέρωση που του έγινε τονίστηκε ότι «με μία καλή διαχείριση όσες περιοχές τροφοδοτούνται από τον Αποσελέμη δεν θα διψάσουν ποτέ». Στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τόνισαν ιδιαίτερα και πως «το νερό του Αποσελέμη είναι εξαιρετικής ποιότητας».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων όπου παρακάθισε σε γεύμα. Αργότερα επισκέφθηκε το Χουδέτσι, όπου πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση στην οποία πραγματοποίησαν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον δρόμο Ηρακλείου- Μεσαράς, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία υλοποίησης των εργασιών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤ’ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΙ

Χθες Παρασκευή ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Μανώλη Αυγενάκη και άλλα στελέχη, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί επισκέφτηκε τ’ Ανώγεια, όπου από νωρίς είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το Δημαρχείο για την υποδοχή. Μάλιστα δεν θα μπορούσε να μην ακουστεί και η καθιερωμένη μαντινάδα – «υποδοχής»: «Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει και ούτε περιθώρια των αλλονών αφήνει» είπε κάποιος από τους παρευρισκόμενους στον Πρωθυπουργό. Μαντινάδα αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα και ο Αριστείδης Γιαλάφτης: «Είναι η μεγάλη η τιμή πρωθυπουργέ που κάνεις, να είσαι κι εσύ στα ιστορικά Ανώγεια και δεν χάνεις».

Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη και στη συνέχεια βρέθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Μακάρι να σας υποδεχθούμε την επόμενη φορά και πάλι ως πρωθυπουργό», του ευχήθηκε ο δήμαρχος Ανωγείων που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις με τις γερμανικές αποζημιώσεις, λέγοντας του να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Μετά τα Ανώγεια, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Σπήλι, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Στη συνέχεια συναντήθηκε στο δημαρχείο με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος κρατώντας το έθιμο της κρητικής φιλοξενίας, είχε προετοιμάσει γεύμα για τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του, σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Σπήλι.

Το χθεσινό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα έκλεισε με την ομιλία του, στις  19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ