Nova2play με 100 Mbps

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Γιώργος Χρηστάκης και Μάριος Θεοφιλάτος, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Ρέθυμνο. Συναντήθηκαν με πολίτες και συζήτησαν για το διακύβευμα των εκλογών και την σημασία τους για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Νικητής στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης σημείωσε: «Στις συγκεκριμένες συνθήκες αυτό που κάνει ιδιαίτερη αυτή την εκλογική μάχη είναι ότι κρίνεται και θα κριθεί αν το μήνυμα της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην οικονομική ελίτ και στην νομενκλατούρα η οποία έχει δημιουργήσει αυτό που λέμε ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα, δηλαδή την απόλυτη εικόνα της δεξιάς, αν το μήνυμα αυτό θα είναι με ελληνική σφραγίδα. Επειδή η Ελλάδα πρωτοπορεί στην αλλαγή του κλίματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαι βέβαιος ότι το μήνυμα θα είναι σαφές, ελπιδοφόρο, πολιτικά διαυγές και έρχεται σαν συνέχεια – αφού ήμασταν εμείς οι πρωτοπόροι – του αποτελέσματος στην Ισπανία και φυσικά του αποτελέσματος στην Πορτογαλία. Η πρόβλεψή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής και στις ευρωεκλογές με σαφή και καθαρή διαφορά».

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «Μια Ευρώπη που να χωράνε όλοι»

Ο επιχειρηματίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε: «Πρέπει να ακολουθήσουμε μία πολιτική, η οποία λειτουργεί με συνοχή και δημιουργεί μία ανάπτυξη που μοιράζει τους καρπούς της δίκαια και ισότιμα σε όλους και χωρίς αποκλεισμούς. Θέλουμε μία Ευρώπη και έναν κόσμο που χωράνε όλοι οι άνθρωποι. Αν λοιπόν θέλουμε να οραματιστούμε έναν κόσμο στον οποίο χωράνε δέκα δισεκατομμύρια διαφορετικοί άνθρωποι δεν μπορούμε να βαδίσουμε με μία Ευρώπη που επιλέγει να κλείνει τις πόρτες της, να κλείνει τα σύνορα της χερσαία ή θαλάσσια να κλείνει τις πόρτες στους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί να δημιουργεί όπως και στο παρελθόν τεχνητούς εχθρούς στους οποίους να καταλογίζει όλα τα δεινά. Αυτό είναι το διακύβευμα αυτών των πανευρωπαϊκών εκλογών, των εκλογών για την Ευρωπαϊκή δημοκρατία που θέλουμε να δημιουργήσουμε μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: «Θεωρώ ότι θα είναι νικηφόρα η προσπάθειά μας»

Ο ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, υπογράμμισε: «Λόγω της ιδιότητάς μου ως αθλητής είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά που πρεσβεύει σε μία διαφαινόμενη άσχημη πορεία που υπάρχει στην Ευρώπη. Μία πορεία που έχει βγάλει από το κέντρο τις ανθρώπινες αξίες, όλες τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε και φαίνεται να τις έχει αντικαταστήσει με εντελώς διαφορετικές. Θεωρώ ότι αυτό το ψηφοδέλτιο είναι ένα πλήρες ψηφοδέλτιο που μπορεί να εκφράσει όλη την γκάμα των κοινωνιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη και είμαι υπερήφανος που είμαι σε αυτό και σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και θεωρώ ότι θα είναι νικηφόρα. Έχουμε δύο αντιπάλους απέναντί μας. Εμφανίζονται δύο αλλά είναι ένας στην ουσία: έχουμε απέναντί μας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα νεοφιλελεύθερα κόμματα της Ευρώπης που προσπαθούν να κάμψουν αυτήν την άνοδο και την ακροδεξιά που με τραμπουκισμούς προσπαθεί να μας φοβίσει. Εμείς αυτό που απαντούμε είναι ότι μπορεί αυτά να μας θορυβούν αλλά δεν μας φοβίζουν».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ:  «Το διαφορετικό δεν είναι ξένο»

Ο κοινωνικός ψυχολόγος, από την Ιεράπετρα Γιώργος Χρηστάκης, άτομο με αναπηρία ο ίδιος , εστίασε στην ανάγκη το διαφορετικό να είναι ισότιμο στην Ευρώπη και τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα σε αυτό το ψηφοδέλτιο γιατί πράγματι αγκαλιάζει όλο το φάσμα της ανθρώπινης ποικιλομορφίας κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία μας ολόκληρη. Το διαφορετικό δεν είναι ξένο και δεν είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει. Μέχρι τώρα οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές το διαφορετικό το έβαζαν στο περιθώριο και δημιουργούσαν μία φοβία. Έχει φτάσει η ώρα που η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ανάγκη το διαφορετικό να βγει μπροστά και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με όλο το φάσμα των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε όποιο πεδίο δράσης μπορούμε να σκεφτούμε. Θέλουμε να υπάρξει μία ενιαία στρατηγική για την αναπηρία, ένας κεντρικός νόμος Πλαίσιο που θα μπορεί να μαζέψει όλα τα σκόρπια νομοθετήματα που ο καλύτερος νομικός θα δυσκολευτεί να τα αναζητήσει.»

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ: «Κρίσιμο το σταυροδρόμι της Ευρώπης»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Μάριος Θεοφιλάτος, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται σε μία πολυσύνθετη και εκρηκτική κατάσταση. Και αυτή η κατάσταση έχει προέλθει πρωτίστως από την πολιτική που έχει υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Το σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι πολύ συγκεκριμένο: ο ένας δρόμος οδηγεί στις πιο σκοταδιστικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις. Σε αντιλήψεις που εμπεριέχουν το μίσος, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, τις αντιλήψεις που θέλουν συνεχώς τους κοινωνικά αδύναμους να γίνονται ακόμα περισσότερο αδύναμοι με τελικό στόχο οι κοινωνικά ισχυροί να γίνονται ακόμα πιο ισχυροί. Ο άλλος δρόμος οδηγεί σε μία κατάσταση που θα προτάσσουμε την πρόοδο, όπου η δημοκρατία, η αλληλεγγύη θα είναι βασικά συστατικά των λαών της Ευρώπης και ο κόσμος σε αυτήν τη νέα συνθήκη και πραγματικότητα θα πρέπει να επιλέξει έναν από αυτούς του δύο δρόμους.»

Σχετικά άρθρα