ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική σύγκρουση για αριθμό εισακτέων, ΑΕΙ και άσυλο

0

Θέση στις προεκλογικές κόντρες κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας. Αλλωστε, το υπουργείο επικρίνεται ότι λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών επέλεξε να ανακοινώσει την αύξηση του αριθμού για να καρπωθεί μικροκομματικά οφέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου απάντησε στις εξαγγελίες του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι ανακοίνωσε ότι «θα προσληφθούν και εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας, όμως, από την Ειδική Αγωγή, γιατί στους πιο αδύναμους πρέπει πάντα να δείχνουμε τη μεγαλύτερη ευαισθησία». Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που εδρεύει στο Αιγάλεω, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «θα γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, συνδεδεμένο, όμως, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας». Για την ανομία στα πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το άσυλο της ανομίας θα καταργηθεί. Ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει πλέον καμία πολιτική πτυχή του νεοφιλελεύθερου προγράμματός του, δηλαδή την έγνοιά του για τους λίγους και εκλεκτούς και την αδιαφορία του για τους πολλούς». Από την άλλη, με καθυστέρηση μιας ημέρας, χθες ο κ. Γαβρόγλου καταδίκασε τον βανδαλισμό –την Τετάρτη– από κουκουλοφόρους της πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φραστική διελκυστίνδα προκάλεσε και η αναφορά της τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. κ. Νίκης Κεραμέως ότι οι γονείς θα περιέλθουν σε αδιέξοδο τον Σεπτέμβριο λόγω της έλλειψης υποδομών σε δήμους που εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Ο υπουργός κατηγόρησε την κ. Κεραμέως ότι αντιστρέφει την πραγματικότητα. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η αντίδραση της Ν.Δ. αποκαλύπτει ότι δεν είναι στη φιλοσοφία της ούτε καν ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός, αφού δεν κατανοεί τον σχεδιασμό του υπουργείου που ξεκίνησε με τη χθεσινή εγκύκλιο για τη σχολική χρονιά 2020-2021».

Ο υπουργός έκανε επίθεση και στον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας πανεπιστημιακών κ. Στάθη Ευσταθόπουλο. Ο τελευταίος, που είχε θέσει υποψηφιότητα στις πρυτανικές εκλογές του ΕΚΠΑ, άσκησε κριτική πως «εισάγονται φοιτητές σε ανύπαρκτα τμήματα ΑΕΙ». Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι τα νέα τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, πλήρως στελεχωμένα, ενώ δήλωσε ότι ο κ. Ευσταθόπουλος «δεν έκρυψε την προκλητική υποστήριξή του από το κόμμα της Ν.Δ.».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ