Nova2play με 100 Mbps

Τα πολιτικά κόμματα ή οι πολίτες μπορούν να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση?

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 , ολοκληρώθηκε .
Σημαντική προσθήκη ανάμεσα στους 42 υποψηφίους για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συμμετοχή και μίας Ρεθεμνιώτισας με ανήσυχο πνεύμα και πλούσιο βιογραφικό. Πολιτική επιστήμων , καθηγήτρια μπαλέτου και yoga, η Ευαγγελία Παναγιωτάκη συμμετέχει σαν υποψήφια ευρωβουλευτής , στον Ελληνικό κλάδο ΜέΡΑ25 ,που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Πρώτου στην ιστορία Δι-εθνικού Πανευρωπαϊκού Κινήματος DiEM25 που έχει σαν στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης .
Τόσο η επιλογή της Ρεθεμνιώτισας υποψηφίου, όσον και η Ρεθεμνιώτικη καταγωγή του Γιάνη Βαρουφάκη ιδρυτή της πρώτης πολιτικής καινοτομίας του Δι-εθνικού κινήματος, αποτελούν διπλή τιμή για το Ρέθεμνος και ανεβάζουν τον πήχη, όσον αφορά την μοντέρνα δυναμική πρωτοποριακή επαναλαμβανόμενη από την αρχαιότητα, παρουσία της της πόλη μας σε καινοτόμους διεθνικούς σχεδιασμούς όπως είναι και το civitas destinations,σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.
Η Εύη Παναγιωτάκη , με πρόσφατες μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση & διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Βαμβέργης της Γερμανίας ,με επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και την ίδρυση του ολιστικού κέντρου Πυρρίχη στο Ηράκλειο, με πολυετή ενασχόληση στα καλλιτεχνικά κοινωνικο-οικονομικά δρώμενα της Κρήτης και όχι μόνο, με συμμετοχή σε πολλά διεθνή συνέδρια & φεστιβάλ πολυπολιτισμικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει να συνεισφέρει με επιστημονικό τρόπο, πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία στο όραμα την Μιας Ενιαίας Δημοκρατικής Ευρώπης και στον Αγώνα για την Αποδέσμευση της Ελλάδας από το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας
………………………………………………………………………………………………………………….Aγαπητοί Ρεθεμνιώτες, Κρήτες, Έλληνες, Ευρωπαίοι ,Πολίτες του κόσμου, επιτρέψτε μου προσωπικά να αρχίσω ανάποδα, για τι η άποψή μου είναι ότι όλοι εμείς οι δήθεν υποψήφιοι μεσάζοντες πολιτικοί ,δεν έχουμε καμία σχέση με την καλυτέρευση της ζωής σας ,γιατί την ζωή σας την ορίζετε εσείς .Επίσης λόγω της καταιγιστικής επιτάχυνσης σε όλους τους τομείς σ ένα επιθετικά εξελισσόμενο πλανήτη, που βασιλεύουν οι αρχές αλληλεξάρτησης όλων με όλα και στις νέες αβέβαιες μεταβαλλόμενες ισορροπίες, νομίζω κανείς απολύτως πολιτικός δεν είναι αυτοδύναμος ούτε σε θέση να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για τη ζωή στον πλανήτη στα επόμενα χρόνια. Υπερεθνικοί κύκλοι διαμορφωτών ανακοίνωσαν ,ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση, εάν δεν είναι συμβατό με προγράμματα που εγγυώνται βιωσιμότητα σε βάθος χρόνου και ανθεκτικότητας στους κινδύνους από τις αναμενόμενες επερχόμενες προκλήσεις .
Γι αυτό στις Βρυξέλλες τον Γενάρη μας είπαν ότι κανείς οργανισμός δεν πρόκειται από το 2020να διαχειρισθεί οποιοδήποτε μικρό η μεγάλο ποσόν χωρίς τη έγκριση από εντεταλμένο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Αυτό σημαίνει τέρμα στις ρεμούλες των δημοσίων ,περιφερειακών και αυτοδιοικητικών Ευρωπαϊκών ταμείων.
Όχι ότι μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί εσκεμμένα ,αλλά οι λύσεις που προτείνουν παρόλο ότι μπορεί να είναι σωστές , είναι όμως χρήσιμες μόνο για ένα μικρό συγκεκριμένο χωροχρονικό διάστημα. Ο πολιτικός για να είναι χρήσιμος πρέπει ευθαρσώς να πει , με συναίσθηση του λειτουργήματος το οποίο υπηρετεί , ότι θα προσπαθήσει να είναι διορατικός ευέλικτος ενημερωμένος ώστε με διαύγεια να παίρνει κάθε φορά με συμμετοχή του κοινού, τις σωστές αποφάσεις που προάγουν την ευημερία της κοινωνίας την οποία εκπροσωπεί.
Έτσι εγώ δεν θα σας μιλήσω για το τι μπορεί το πολιτικό κόμμα που εκπροσωπώ να κάνει για εσάς , αλλά για τι μπορώ να κάνω εγώ για εμένα, γιατί δεν θέλω να έχω την αίσθηση ότι σας κοροϊδεύω. Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν δεν συμφωνείτε με τις αξίες που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας, να μην με ψηφίσετε, γιατί δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στην εκπλήρωση των προσδοκιών σας.
Σας ομολογώ ειλικρινά ότι δέχθηκα την πρόσκληση του Γιάνη για να βοηθήσω μέσα από το ευροψηφοδέλτιο του όχι τον ίδιο, ούτε εσάς αλλά τον εαυτό μου. Να ξεκινώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος από μέσα προς τα έξω ,μέρα με την ημέρα.
Το ΠΡΩΤΟ πράγμα που σκέφτομαι είναι τι αποτύπωμα θ άθελα να αφήσω στο πέρασμα μου από τον πλανήτη. Καταλήγω ότι το νόημα που θέλω να δώσω στη ζωή μου είναι αλληλεγγύη και ελευθερία έκφρασης ,γιατί η ζωή είναι μορφή έκφρασης . Έτσι θα μπορέσω να εκπέμψω και να αποδεχθώ ατέλειωτα αισθήματα αγάπης ,αλληλεγγύης και ενότητας σε όλους τους κόσμους με τους οποίους συναναστρέφομαι (ανθρώπινο, φυτικό ,ζωικό, ορυκτό, θαλάσσιο , ατμοσφαιρικό, ουράνιο ,γαλαξιακό)Με την ιδιότητα της υποψηφίου ευρωβουλευτή εκπληρώνω αυτό τον στόχο γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω τις αξίες μου περί αλληλεγγύης και ελευθερίας έκφρασης σαν αναφαίρετο δικαίωμα της ανθρώπινης φύσης, ευκολότερα μέσα στην προεκλογική εκστρατεία
Το ΔΕΥΤΕΡΟ μέλημα μου είναι να καλυτερεύω την φροντίδα που δίνω σ αυτό τον υπέροχο Ναό ,μέσα στον οποίο κατοικεί η ψυχή μου δηλαδή στο σώμα μου. Να το τροφοδοτώ με την καλύτερη τροφή και σωματική άσκηση ώστε να αντανακλά υγεία ομορφιά και ευεξία. Γιατί ?Γιατί το σπουδαίο ανθρώπινο εργαλείο δεν είναι το μυαλό αλλά το σώμα. Το μυαλό δεν αισθάνεται, είναι ένα κομπιούτερ που κωδικοποιεί δεδομένα ,το σώμα έχει τα αισθητήρια νεύρα που στέλνουν μηνύματα στους νευρώνες του εγκεφάλου. Θυμάστε τι έκαναν οι Σπαρτιάτες πριν την μάχη των Θερμοπύλων ,γύμναζαν και καλλώπιζαν το σώμα τους. Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι αρχαίοι, δηλαδή αν δεν είναι υγιές το σώμα ,ούτε το μυαλό μπορεί να είναι, γιατί τα μηνύματα που θα στέλνει στον εγκέφαλο ένα μη υγιές σώμα ενδέχεται να είναι από λίγο ς πολύ παραμορφωμένα .Επομένως το χιλιάκριβο θεϊκό τέμπλο είναι το σώμα καθενός προσωπικά και όλων εμάς μαζί, και είναι ιεροσυλία αν δεν το φροντίζουμε με τα καλύτερα . Με την ιδιότητα του υποψηφίου ευρωβουλευτή εκπληρώνω αυτό τον στόχο γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω και να μοιρασθώ και να παρακινήσω άλλους να τιμήσουν όπως αξίζει σ αυτό το ναό το σώμα μας

Το ΤΡΙΤΟ μου μέλημα είναι να είμαι σε κατάσταση εγρήγορσης , ανοίγοντας με εξωστρέφεια την επίγνωση μου ταυτόχρονα προς τον εαυτό μου αλλά και προς το περιβάλλον μου. Αυτή η κατάσταση θα μου χαρίσει ευελιξία να προσαρμόζομαι ανά πάσα στιγμή της μέρας και της νύχτας στα νέα δεδομένα, να υιοθετώ τα βέλτιστα από αυτά που με σαν άνθρωπο, να δημιουργώ σε επίπεδα καλλιτεχνικής έκφρασης και να μη δίνω σημασία σε θέματα που δεν είναι συμβατά με τις αξίες μου. Έτσι να μοιράζομαι με εντιμότητα ειλικρίνεια και ευγνωμοσύνη προς την δημιουργική αρχή ,τις σχέσεις της ζωής που μου προσφέρονται σαν θεία δώρα, ώστε να παράγω θετικό και χρήσιμο έργο στον κοινωνικό περίγυρο. Με την ιδιότητα υποψηφίου ευρωβουλευτή εκπληρώνω αυτό τον στόχο γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να γυμνασθώ η ίδια πνευματικά, να μοιρασθώ και να παρακινήσω άλλους να αναρωτηθούν με ποιον τρόπο μπορούν να είναι χρήσιμοι ξεκινώντας από τον εαυτό τους πρωτίστως και καταλήγοντας στην κοινωνία δευτερευόντως ,έχοντας συνεχώς ταυτόχρονη επίγνωση και των δυο αυτών κόσμων, μέσα στους οποίους αλληλοεπιδρούν και εξελίσσονται.

Μα θα μου πείτε εσύ κατεβαίνεις σαν πολιτικός μεσάζων ,θα πρέπει να προτείνεις λύσεις που να βελτιώσουν την καθημερινότητα των μαζών, όχι την δική σου ?
Προσωπικά δεν παίρνω δεδομένη καμμιά δομή ανθρώπων ούτε και την εμπιστεύομαι, ο καθένας σήμερα μπορεί να δώσει μια υπόσχεση και μετά να την πάρει πίσω. Ο κάθε πολιτικός κατ’ επάγγελμα ,πολύ περισσότερο. Γι αυτό είμαι με όλους επιφυλακτική .Αποτελούν όμως για μένα αξιακή σταθερά και αμετάβλητη οι πανανθρώπινες ηθικές αξιες,που τις συμμερίζομαι ,τους δίνω προτεραιότητα και τις προβάλλω με όλη μου την ψυχή. Γιατί εμείς οι Κρητικοί μπορεί να μας λένε κουζουλούς ,αλλά εμείς οι κουζουλοί έχουμε τέτοια δύναμη ψυχής ,που μπορούμε να φέρουμε τα άνω κάτω στον πλανήτη. Γιατί οι καινοτόμες ιδέες χρειάζονται ψυχή για να διαχυθούν ,και η Κρήτη είναι κατά τον Ηρόδοτο πειιρα σ αυτή την ποιότητα, γεννά ατέλειωτες ποσότητες ψυχικής δύναμης ,σαν το κρασί του γάμου της Κανά. Για αυτό η Κρήτη γράφει την ιστορία του κόσμου ,γι αυτό και ο Βαρουφακης όντας Ρεθεμνιώτης διάλεξε να ξεκινήσει την περιοδεία του προσκυνώντας Αρκάδι και Ελευθερνα , για αυτό κλείνει την προεκλογική του εκστρατεία στο Ηράκλειο , για αυτό επέλεξε μεταξύ των άλλων και Ρεθεμνιώτισα υποψήφια ευρωβουλευτή και είναι μεγάλη τιμή για μένα να θεωρηθώ άξια να εκπροσωπήσω την Κρήτη στο ευρωκοινοβούλιο, όπως ήταν εξ ίσου μεγάλη τιμή να θεμελιώσω την πρώτη σχολή μπαλέτου στην πόλη μας που γέννησε τον χορό στην απαρχή της δημιουργίας ,με τους ασπιδοφόρους Κουρήτες που φύλαγαν στην σπηλιά της Ιδης το μωρό Δία.
Με αυτές τις προδιαγραφές που έχουν αφήσει τα αποτυπωματατου Γιάνη ,δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να προβλέψει κάποιος ότι η δομή της Ευρωπαϊκής Άνοιξης Diem25, είναι η επόμενη Καινοτόμος δομή διακυβέρνησης της Ευρώπης. Η Ευρώπη κυβερνιέται πιο πολύ από 100 χρόνια με το ίδιο περίπου κοινοβουλευτικό σύστημα, στο οποίο κυριαρχούν πελατειακές δομές και είναι εντελώς ανελαστικό και ακατάλληλο να ταιριάξει με την συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες προκλήσεις και προτεραιότητες ,που έχει δημιουργήσει η εξελικτική πορεία στα έθνη της Ευρώπης
Λοιπόν εγώ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ είμαι πολιτικός μεσάζοντας ΚΑΝΕΝΟΣ ,ΠΑΡΑ ΝΑ είμαι πολιτικός μεσάζοντας του εαυτού μου και γιατί έχω εμπιστοσύνη σε εσάς και οραματίζομαι να μας δω όλους εσάς κι εμένα μαζί ,να γινόμαστε πολιτικοί μεσάζοντάς του εαυτού μας και μόνο. Αγαπημένοι φίλοι μου ,νομίζω πως όλοι ξέρουμε καλύτερα από τον οποιοδήποτε πολιτικό ποιο είναι το λάθος και πιο το σωστό για τον εαυτό μας σε πρώτο επίπεδο κα για τις κοινωνίες σε επόμενο, γιατί όπως έλεγαν οι αρχαίοι ,το τω σμήνει μη συμφέρον ουκ εν τω μελλίσση ευ. Δηλαδή ότι δεν είναι επωφελές για την κοινωνία ούτε για το άτομο μπορεί να αποβεί χρήσιμο. Το γιατί είναι απλό ,τα άτομα είναι αναπόσπαστα μέρη της κοινωνίας, χορεύουν αλληλεξαρτώμενα στον ίδιο σκοπό τις ίδιας λύρας. Αν μπερδευτεί ο λυράρης ,για να μην γίνει αναρχία ,θα πρέπει να είναι πολύ μάγκες οι χορευτές για να τον κατεβάσει κάποιος απ αυτούς και να συνεχίσουν το χορό χωρίς λυράρη. Δέχθηκα την πρόταση του Γιάνη ,γιατί από τη θέση της υποψήφιας πολιτικού μπορώ κάνοντας τις δίκαιες αξίες μου γνωστές σε ένα μεγάλο κοινό , όλο και περισσότερο τις ισχυροποιώ μέσα μου στο βαθμό που τις μοιράζονται και άλλοι άνθρωποι. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες τόσο πιο πολύ δυναμώνουν μέσα και έξω μας.
Ελπίζω να έγινα κατανοητή ,ότι η τύχη της κοινωνίας συνάδει αθροιστικά με τις επιδιώξεις του καθενός μας ατομικά. Αυτός είναι ο λόγγος που όλες οι μοντέρνες πολιτικές θεωρίες τείνουν να υιοθετήσουν ολιστικά πρότυπα .

Ολιστική θεώρηση είναι ένα πλέγμα σχέσεων, σημαίνει μια κατάσταση ύπαρξης μέσα από τις σχέσεις που το άτομο επιλέγει για να δώσει νόημα στη ζωή του. Το άτομο συνειδητά στο κάθε χρονικό «τώρα» εμπλέκεται στην ποιότητα των σχέσεων τόσο με τον εαυτό του όσο και με το περιβάλλον του. Επιδιώκει με πυξίδα αμετάβλητη τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες , την εξαίρετη επίδοση του σε οτιδήποτε με το οποίο αλληλοπεριχωρείται ανά πάσα χρονική στιγμή (excellent performance) και έχοντας συνεχώς, επίγνωση(awareness) και των δυο κόσμων συγχρόνως δηλαδή τόσο του εσωτερικού (σωματικό, συναισθηματικό ,πνευματικό επίπεδο) όσο και του εξωτερικού του περιβάλλοντος , που μαζί αυτοί οι δυο κόσμοι , ουσιαστικά αποτελούν έναν ενιαίο.
Άρα το ολιστικό όραμα αναφέρεται στα άτομα που :
1.αναγνωρίζουν τιμούν την δική τους πολυπλοκότητα και αναπτύσσουν την πολυμορφική τους διάσταση
2,εχουν συνειδητοποιήσει ότι όλοι συν δημιουργούμε τον κόσμο μας
3.αναλαμβάνουν με ρεαλιστικότατα και ορθολογισμό την ευθύνη για το δικό τους μερίδιο στην διαδικασία αυτή της συνδημιουργίας.

Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποιο στηρίζεται το το ΜέΡΑ25, το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο των υπεύθυνα ανυπάκουων ευρωπαϊστών, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρώτου στην ιστορία δι-εθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και της κάθε χώρας μας ξεχωριστά – του DiEM25.
Επειδή η Ελλάδα μας ασφυκτιά και ερημοποιείται καθώς αποτελεί μέρος μιας Ευρώπης που παραπαίει και αποδομείται.
Επειδή όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν η Ευρώπη θα παραπαίει, ενισχύοντας την ασφυξία της πατρίδας μας.
Εμείς στο ΜέΡΑ25 θεωρούμε ότι μόνο ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της δίχως- σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας είναι η βέλτιστη συναινετική μεθόδευση, που μπορεί να καταργήσει την χρεοδουλοπαροικία, να επιβάλλει την ίση και δίκαια αντιμετώπιση των πολιτών από τους θεσμούς, δίνοντας ανάσες στην χώρα μας , ελπίδα και ανακούφιση στους πολίτες μας. Επειδή ο σκοπός μας είναι ευγενής και πανανθρώπινος θεωρούμε ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε !

Συνοψίζοντας θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία μα μοιρασθώ μαζί σας τις σκέψεις μου για μια Ενωμένη Ευρώπη. Νοιώθω πλημμυρισμένη από ευτυχία ,όταν οραματίζομαι όλους τους συμφιλιωμένους κατοίκους της Ευρώπης να ευημερούν και εύχομαι να σας μετάδωσα το πάθος μου ,ώστε αυτό το όραμα να γίνει αυτοσκοπός για όλους μας

Σχετικά άρθρα