Nova2play με 100 Mbps

Τι να κάνουμε;

Του Τάκη Πεσβάντη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Ρεθύμνου

Ανάμεσα σε μία πόλη που για κάποια χρόνια υπήρχε ραγδαία άναρχη ανάπτυξη και δόμηση με σαφέστατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες (Περιβόλια Μασταμπάς Tίμιος Σταυρός Κουμπές )

Και σε μία παλιά πόλη στολίδι της παγκόσμιας ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς σχεδόν εγκαταλειμμένη στη φθορά του χρόνου.

Πρέπει να δούμε και να αποφασίσουμε τι να κάνουμε  αντλώντας εμπειρία από  κάποιες Μεσογειακές Ευρωπαϊκές πόλεις με παρόμοια χαρακτηριστικά με το Ρέθυμνο, και με την αντίληψη  ότι πάνω από τα κέρδη και την αισχροκέρδεια υπάρχουν και οι άνθρωποι και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Αυτός ο γενικός προβληματισμός που για χρόνια απασχολούσε και απασχολεί μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας αλλά και τον χώρο της αριστεράς  και το κόμμα μου το ΣΥΡΙΖΑ, και εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία της εφαρμογής του νόμου Κλεισθένη που  για πρώτη φορά στη χώρα μας  καθιερώνει  την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση (ένα αίτημα πολλών ετών από το προοδευτικό αυτοδιοικητικό κίνημα).

Η προσπάθεια αυτή για να δημιουργηθεί δημοκρατική και όχι δήμαρχο κεντρική διοίκηση  απαιτεί  καλή έντιμη συνεργασία με σύνθεση απόψεων μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων αλλά και καλή συνεργασία και αγωνιστική διεκδίκηση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων από το κεντρικό κράτος αλλά και την  Ευρωπαϊκή την Ένωση για την λύση στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα των Δήμων, και των σχεδόν εγκαταλειμμένων κοινοτήτων περιφερειακά των Δήμων. Αυτές οι ανησυχίες διαμόρφωσαν την ανάγκη για την δημιουργία της δημοτικής παράταξης * ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ *

Μετά από συζητήσεις πολλών ημερών και διαβουλεύσεις πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις ο Θωμάς Κρεβετζάκης ανέλαβε την ευθύνη να τεθεί επικεφαλής στο εγχείρημά μας με την σοβαρότητα αγωνιστικότητα και γνώση που τον διακρίνει ασχολούμενος για πολλά χρόνια με τα προβλήματα της πόλης μας . Είναι ένα άτομο κατάλληλο για την Δημοτική αρχή επειδή έχει το χάρισμα και την ικανότητα να ακούει και να συνθέτει διαφορετικές απόψεις, στη διαδρομή του για πολλά χρόνια  στα κοινά έχει αποδείξει ότι είναι αγωνιστής ακούραστος εργατικός και έντιμος με δημοκρατικές απόψεις και εποικοδομητικές συνεργασίες με όλες τις αυτοδιοικητικές αρχές του Ρεθύμνου αλλά και τής περιφέρειας Κρήτης τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις κινείται σαν ανένταχτος στο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο με πολιτική άποψη και απέναντι σε ρατσιστικές φασιστικές και εθνικιστικές πρακτικές , με γνώμονα το εμείς πάνω από το εγώ για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας μακριά από κάθε είδους ιδιοτελή συμφέροντα . Είμαστε ομάδα με τεκμηριωμένες απόψεις που αφορούν την πόλη μας και τους πολίτες για τα προβλήματα της Υγείας, της Παιδείας, των Υποδομών, των Υπηρεσιών, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τον Τουρισμό, τις Συγκοινωνίες, τις Μεταφορές.

Για αυτούς τους λόγους κοιτάζοντας στα μάτια τους Ρεθυμιώτες πολίτες (και όχι κτυπώντας τους με τρόπο την πλάτη) μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε την ικανότητα και ζητάμε την δυνατότητα να μας δώσουν την ευκαιρία να διοικήσομε τον Δήμο Ρεθύμνου δημοκρατικά αγωνιστικά με άμεση ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων, μια πρωτόγνωρη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο Κλεισθένη. Έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθεια μας αυτή …………

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ.

Σχετικά άρθρα