ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αποκλεισμός της Huawei από τη Google ελέω Trump!

0

Τα αποτελέσματα της προσθήκης της Huawei στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ έπειτα από απόφαση του προέδρου της χώρας, Donald Trump δεν άργησαν να φανούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Google φέρεται να έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας, τόσο από πλευράς υλικού, όσο και από πλευράς λογισμικού.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως η Huawei δεν έχει πλέον πρόσβαση στις αναβαθμίσεις του Android ενώ οι συσκευές της δε θα προσφέρουν δυνατότητα χρήσης εφαρμογών που ανήκουν στη Google όπως το Play Store και το app του Gmail. Η εταιρεία ωστόσο θα εξακολουθήσει να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το Android στο πλαίσιο των αδειών χρήσης ελεύθερου λογισμικού (βλ. Android Open Source Project).

Εφ’ όσον τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, θα συνιστούν ένα τεράστιο πλήγμα για τη Huawei που αναμφίβολα θα επηρεάσει τη λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο –τουλάχιστον εκτός Κίνας. Καμία από τις εμπλεκόμενες εταιρείες δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος μέχρι στιγμής, με τις πληροφορίες να θέλουν τη Google να εξετάζει ακόμα εσωτερικά το θέμα.

Θεωρητικά η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει third-party apps για να καλύψει, έστω προσωρινά την “τρύπα” που δημιουργείται στις συσκευές της, ωστόσο κάτι τέτοιο θα έπληττε αναμφίβολα τόσο την εικόνα, όσο και την αξιοπιστία της –θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως πως θα πυροδοτούσε αντιδράσεις από καταναλωτές που είχαν εμπιστευτεί τα μοντέλα της.

Θυμίζουμε πως ο Donald Trump έβαλε επισήμως τη Huawei στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ μόλις την περασμένη Πέμπτη μέσω εκτελεστικού διατάγματος που απαγορεύει στις εταιρείες της χώρας του τη χρήση εξοπλισμού από εταιρείες που απειλούν την ασφάλεια του κράτους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ