ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Προβάδισμα για την Λεπέν έναντι του Μακρόν στη Γαλλία

0

Πρωτιά για το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν με 24,2% δίνει το exit poll στη Γαλλία με το κυβερνών κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν να συγκεντρώνει το 22,4%. Η διαφορά επιβεβαιώνει τη σκληρή μάχη μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων αναδεικνύεται η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν, με τον «Εθνικό Συναγερμό» της να λαμβάνει 23,2% στις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Δεύτερο αναδεικνύεται το κεντρώο κίνημα «Η Δημοκρατία Μπροστά!» που είχε ιδρύσει το 2016 ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που κατέβαινε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το επίσης κεντρώο Δημοκρατικό Κίνημα και τη λεγόμενη «Εποικοδομητική Δεξιά» (Agir), με 21,9%.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι Οικολόγοι του EELV, με 12,8%, ενώ οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί συνεχίζουν το σερί των κακών αποτελεσμάτων, με μόλις 8,3%. Κατώτερο του αναμενομένου φαίνεται ότι είναι το ποσοστό του αριστερού κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λουκ Μελανσόν, που φαίνεται να λαμβάνει 6,7%, όσο και το πάλαι ποτέ πανίσχυρο Σοσιαλιστικό Κόμμα, που λαμβάνει επίσης 6,7%.

cnn.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ