ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης και Μανουσογιάννης περιοδεία στην πυροσβεστική

0

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ρέθυμνο επισκέφτηκαν την Δευτέρα 13/5/2019 ο Σάββας Βασιλειάδης γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Μανούσος Μανουσογιάννης υποψήφιος Δήμαρχος Ρεθύμνης με την ‘‘Λαϊκή Συσπείρωση’’, συνοδευόμενοι και από άλλα στελέχη του κόμματος.

Στη συνάντηση που έγινε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι καλωσόρισαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους γιατί συχνά επισκέπτεται την υπηρεσία τους, ενημερώνεται για την κατάσταση και τα προβλήματα, πολλά από τα οποία προωθεί και στη βουλή.

Ο Σάββας Βασιλειάδης σημείωσε ότι οι επισκέψεις του ΚΚΕ εκφράζουν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόμματος για την αντιπυρική προστασία των δασικών εκτάσεων, του οικοσυστήματος αλλά και των κατοικημένων περιοχών, επίσης και για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων στο πυροσβεστικό σώμα. Η συχνότητά τους επιβεβαιώνει ότι αυτό το ενδιαφέρον δεν είναι ευκαιριακό και προεκλογικό.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ανυπαρξία υπηρεσιών και μηχανισμών πρόληψης, η απομάκρυνση της δασικής υπηρεσίας από τον σχεδιασμό και την πρόληψη της φωτιάς οδηγούν σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που καλείται η πυροσβεστική να αντιμετωπίσει, με τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό. Κι ενώ οι ευθύνες για το εκρηκτικό αυτό μείγμα είναι πολιτικές, η πυροσβεστική γίνεται το εξιλαστήριο θύμα.

Οι συνθήκες με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου είναι πάρα πολύ δύσκολες. Υπάρχει πλούσια βλάστηση στα δάση αλλά και σε κατοικημένες περιοχές. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και έλεγχος για αποψιλώσεις και οι κίνδυνοι είναι πολύ αυξημένοι. Υπογραμμίστηκε, πως η τεράστιες περικοπές στις δαπάνες της πυροσβεστικής, οι τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό των πυροσβεστών, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι επιλογή της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που θεωρούν κόστος και μη επιλέξιμες τις δαπάνες αυτές γιατί δεν πετυχαίνουν «μόχλευση» πόρων. Δεν παράγουν δηλαδή κέρδη για το κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για τις τεράστιες καταστροφές, για τις ανθρώπινες ζωές, που χάθηκαν την περυσινή αλλά και άλλες χρονιές. Επίσης, ειπώθηκε ότι  η  οργάνωση της πυρασφάλειας της χώρας, σε επίπεδο δομής, υποδομών, εξοπλισμού, σχεδιασμού και αντιμετώπισης, να είναι αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του κράτους και καμία εμπλοκή των ιδιωτών και της Τοπικής Διοίκησης. Χρειάζεται, ενιαίος αντιπυρικός σχεδιασμός με καθορισμένους ρόλους για το Πυροσβεστικό Σώμα και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κρατικά όργανα.   Τους κάλεσε τέλος στις ερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν αταλάντευτα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια για να γίνουν οι ίδιοι και οι αγώνες τους πιο δυνατοί..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ