ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρυξέλλες: Ανησυχούμε για τα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση

0

Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες ανησυχούν για το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει της δεσμεύσεις της – Δεν αποκλείεται να τεθούν ερωτήσεις στον κ. Τσακαλώτο στο Eurogroup της Πέμπτης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί «μπλόκο» στην μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ

Την αντίδραση των Βρυξελλών φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους εταίρους για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Λίγο αφότου το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα εγείρουν ανησυχίες για το «κατά πόσο η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Παρόλο που η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα του Εurogroup της Πέμπτης, «μπορεί να υπάρξουν ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις ανακοινώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού», όπως εξήγησε Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το «πακέτο» που ανακοινώθηκε έχει «ανησυχήσει» κάποια κράτη μέλη της Ευρωζώνης για το «κατά πόσο η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Προειδοποιούν με «μπλόκο» στην μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ

Μάλιστα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται αν υπάρξει σύνδεση των ανακοινώσεων της κυβέρνησης Τσίπρα με τη γνώμη που θα διατυπώσουν υπουργοί Οικονομικών για τη μερική αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Ως εκ τούτου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φωνές που θα θελήσουν να σταματήσουν την αποπληρωμή του ΔΝΤ.

«Μπερδεμένη η πρόταση Τσίπρα για τα πλεονάσματα»

«Μπερδεμένος» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και για την πρόταση Τσίπρα για μείωση πλεονάσματος. Περιορίστηκε να πει ότι περιμένει την εισήγηση που θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ