ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Για την πόλη που αγαπάμε να φροντίζουμε

0

Μεγάλωσα μαζί με τούτη την πόλη. Υποδεχθήκαμε και αγκαλιάσαμε μαζί τους πρώτους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδαμε τα στενά της παλιάς πόλης να αποκτούν σιγά-σιγά ζωή, ονειρευτήκαμε τη συνεχή πνευματική και πολιτιστική της ανάπτυξη και δε λαθέψαμε. Είναι φυσικό, λοιπόν, να την αγαπώ.

Και να αγαπώ να τη φροντίζω. Μου το δίδαξαν με το παράδειγμά τους η οικογένεια και, κυρίως, οι δάσκαλοι, που ευτύχησα να έχω. Από τον πρώτο μου δάσκαλο -τον πατέρα μου-  μέχρι τους καθηγητές μου στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και τους φροντιστηριακούς μου δασκάλους. Αυτοί μου έμαθαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ότι έχεις ανάγκη την πόλη σου, όπως σε έχει κι αυτή. Γιατί μέσα σε αυτήν -και μόνο- είναι δυνατό να αναπτύξεις την προσωπικότητά σου και να φτάσεις στο επίπεδο της αυτοπραγμάτωσης.

Η επιστήμη που διάλεξα να σπουδάσω και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, που με μύησαν σ’ αυτήν, έκαναν το βίωμα και το δίδαγμα πεποίθηση. Πεποίθηση για τη σημασία της ατομικής ευθύνης για τα κοινά και της συμμετοχής ʺκατά προαίρεσηʺ. Με επιλογή κάθε φορά, μετά από σκέψη, του τρόπου που θα φροντίσεις για την ευημερία και την πρόοδο της πόλης σου, ανάλογα με τις δυνατότητές σου και με βάση τις προσωπικές αλλά και τις ισχύουσες κοινωνικές αξίες.

ʺΚατά προαίρεσηʺ, λοιπόν, η διαρκής παρουσία και συνεισφορά μου στα κοινά μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Με την επιστημονική μου ιδιότητα για την προαγωγή της φιλολογικής επιστήμης, την προώθηση του πολιτισμού και την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου. Με την επαγγελματική μου ιδιότητα  για ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη εκπαίδευση. Με την εκπαιδευτική μου ιδιότητα μέσα από παιδαγωγικές πρακτικές που ενισχύουν τη διαμόρφωση του ενεργού πολίτη.

ʺΚατά προαίρεσηʺ, επομένως, και η απόφαση για συμμετοχή μου στην ομάδα της ʺΝέας Αντίληψηςʺ με επικεφαλής τον Γ. Μαρινάκη. Συνειδητή επιλογή η ανταπόκριση στην τιμητική πρόταση του Γ. Μαρινάκη. Εμπιστεύομαι την αξιοπιστία του, την πνευματική του εντιμότητα, την ευελιξία του στην επίλυση προβλημάτων, τη συνέπεια λόγων και έργων. Εμπιστεύομαι την ικανότητά του να εμπνέει στην ομάδα του την αποτελεσματική συνεργασία, τη  μεθοδικότητα, την επιμονή, την καινοτομία. Χαρακτηριστικά που συμβαδίζουν, όχι μόνο με την προσωπική μου οπτική αλλά αποτελούν και σημείο αναφοράς στο σύγχρονο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον.

Συμμερίζομαι το όραμα που υπηρετεί η ʺΝέα Αντίληψηʺ και τον τρόπο με τον οποίο φροντίζει για την πόλη μας. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και πιστεύω ότι, εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία, θα μου δείξει έναν άλλο τρόπο να φροντίζω για την πόλη μας και τα χωριά μας. Γι’ αυτήν την πόλη με την οποία μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε μαζί.

Βιογραφικό

Γεννημένη στο Ρέθυμνο και μεγαλωμένη στην Πηγή, τόπο καταγωγής των γονιών της, του Σταύρου, συνταξιούχου δασκάλου και της Ευαγγελίας, το γένος Χαλκιαδάκη. Ζει με τον σύζυγο, μαθηματικό Μανώλη Σταυριανάκη και τις κόρες της, Μαργαρίτα, πτυχιούχο Γαλλικής φιλολογίας και Ευαγγελία, πτυχιούχο του τμήματος Εκπαιδευτικής πολιτικής, στο Ρέθυμνο όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.

Από τις πρώτες γενιές που φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με δίπλωμα στην Κλασική φιλολογία και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Νεοελληνική φιλολογία από το Πανεπιστήμιο της Granada. Υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση και η φιλοσοφία που διατρέχει  την 30ετή υπηρεσία της υποστηρίζει τη συνεχή επιμορφωτική δραστηριότητα ως κομβικό σημείο της ποιότητας του διδακτικού της έργου αλλά και της επαγγελματικής της ανάπτυξης.

Διατηρεί αμείωτο επιστημονικό ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και συμμετέχει συστηματικά σε διεθνή συνέδρια και επιμορφωτικά εργαστήρια τόσο ως επιμορφούμενη όσο και ως επιμορφώτρια.

Η επαγγελματική της εξέλιξη αποδεικνύεται από τη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών και άρθρων, τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, την πιστοποίηση των γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων.

Η εκλογή σε Δ.Σ επιστημονικών και πολιτιστικών σωματείων ( πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου επί σειρά ετών- Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας – Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης - Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη) και η συμμετοχή ως μέλους σε πανελλήνιες επιστημονικές ενώσεις είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης της σημασίας που έχει η εμπλοκή σε συλλογικές διαδικασίες και μορφές κοινωνικής δράσης για την προώθηση του πολιτισμού.

Από την ίδια πεποίθηση της ενεργοποίησης του πολίτη για την ευημερία της πόλης προέρχεται και η εθελοντική παρουσία της στη διοργάνωση του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου και, γενικότερα,  στην προσπάθεια του Δήμου για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου, όπως και η απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά μέσω της υποψηφιότητας της με την παράταξη "Νέα Αντίληψη" του Γιώργου Μαρινάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ