ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση και αιτιολόγηση για τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού του κ. Κοκολογιάννη

0

Μετά την μη ανακήρυξη του συνδυασμού μας «ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» για τις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου του 2019 στον Δήμο Μυλοποτάμου θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω το εκλογικό σώμα του Μυλοποτάμου για τα εξής:

Η κίνησή μας για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Μυλοποτάμου δεν ήταν μια ιδέα πρόσκαιρη ή ευκαιριακή. Απορρέει από το γνήσιο αυτοδιοικητικό μας ενδιαφέρον για ένα δημοκρατικό τόπο του οποίου το αναπτυξιακό έλλειμμα είναι κοινό σε όλους τους συμπολίτες μας. Το γνήσιο ενδιαφέρον μας και η εντιμότητα των θέσεών μας αποτελούν τα στοιχεία που από την αρχή δημιούργησαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια των δημοτών για την κίνησή μας. Χάρη στον διάλογο και στην κοινή θέση των πολλών ότι κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους στον Μυλοπόταμο προς το καλύτερο, προσελκύσαμε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα έδειξαν την διάθεση για συμμετοχή , κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι το κυριότερο ζήτημα στην σύγχρονη Δημοκρατία και την έκφραση των πολιτών. Η προσέλευση μιας σημαντικής μερίδας σε διάλογο μαζί μας και με διάθεση συμμετοχής θεωρούμε ότι δημιούργησε έντονα αντανακλαστικά και αντιδράσεις σε πολιτικές δυνάμεις που δεν επιθυμούν καμία αλλαγή στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Μυλοποτάμου αλλά επιθυμούν την στασιμότητα και την διαχείριση της νομής της εξουσίας.

Σε μια λοιπόν φεουδαρχική πολιτική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση έγινε μια προσπάθεια με κάθε ανοίκεια πολιτική μεθόδευση να αποτραπούν όλοι οι υποψήφιοί μας από την συμμετοχή τους στις εκλογές με αποτέλεσμα να μην διατηρηθούν υποψηφιότητες σε καμία κοινότητα άνω των 300 κατοίκων και να αποψιλωθεί το κεντρικό μας ψηφοδέλτιο μέχρι του σημείου της μη ανακηρύξεώς του με αποχωρήσεις υποψηφίων μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αυτό έγινε με τέτοια εμμονή που τελικά αποτελεί περιορισμό στο δικαίωμα έκφρασης των πολιτών και ιδιότυπο περιορισμό στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Τέτοιες πρακτικές θίγουν τα δημοκρατικά συναισθήματα και δημιουργούν ένα συναίσθημα άδικου αποκλεισμού.

Πολλά θα ακούσετε στο διάστημα αυτό πριν και μετά τις εκλογές. Προχωρήσαμε με συνέπεια στις θέσεις μας, χωρίς προσκολλήσεις σε πολιτικούς φορείς και πατρώνους, χωρίς πόρους και επιτελεία και γενικά χωρίς καμία βοήθεια πολιτική ή υλική. Εμείς όμως κρατούμε όλα τα γεγονότα που βιώσαμε μέχρι σήμερα ως παρακαταθήκη και πολύτιμη αυτοδιοικητική εμπειρία χωρίς εμμονές και ρεβανσισμούς. Αυτοσκοπός μας ήταν ,είναι και θα είναι η συμμετοχή για μια νέα σελίδα στο Μυλοπόταμο χωρίς εμμονές και δίψα για εξουσία.

Τιμούμε και ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας υποστήριξαν και μας υποστηρίζουν και δηλώνουμε ότι η κίνησή μας δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψήφιους συνδυασμούς. Οι συνδυασμοί αυτοί δεν ήρθαν για να αλλάξουν τίποτα. Δεν εισέφεραν προγραμματικές θέσεις ουσίας και ανάπτυξης. Ο σκοπός τους είναι η παραμονή στην βαθιά συντήρηση και στο καθεστώς υπανάπτυξης του Μυλοποτάμου. Η σημερινή κατάσταση που προσπαθούν να διαιωνίσουν αποτελεί αρνητικό πρόσημο για τον Μυλοπόταμο και δεν τιμά τους πατριωτικούς και δημοκρατικούς του αγώνες ενώ αποτρέπει την ανάπτυξή του παρά το γεγονός ότι ο Δήμος αυτό διαθέτει έμψυχο δυναμικό από τα πλέον δραστήρια και αξιόλογα στην χώρα.

Είναι στέρεα θέση μας ότι ο Δήμος Μυλοποτάμου δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με πολιτικούς όρους της δεκαετίας του 1980 την στιγμή που πρέπει να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο τις επιτακτικές ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών τους και παράλληλα να έχει σύγχρονες μελέτες για την αξιοποίηση του τουριστικού του μετώπου, της ενδοχώρας του, την ανάδειξη και εκσυγχρονισμό των οικισμών του, την προστασία του ορεινού του όγκου, την διαφύλαξη του πρωτογενή του τομέα και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος αλλά και του πλούσιου πολιτισμού του με σοβαρές και σύγχρονες παρεμβάσεις αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο αυτοδιοικητικό και πολιτικό εργαλείο και την δυναμική των ανθρώπων του, που αποτελεί την κινητήριο δύναμή του.

Θεωρούμε λοιπόν ότι μόνο η δημοκρατία η συμμετοχή, ο διάλογος και ο πολιτικός πολιτισμός στην αυτοδιοίκηση μπορεί να φέρει την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου.

Καλούμε λοιπόν τους δημοκρατικούς πολίτες του Δήμου Μυλοποτάμου να ενημερώνονται να συμμετέχουν και να μην επιτρέπουν σε κανένα να τους στερεί το δικαίωμα να εκφράζονται και να εισφέρουν τις ιδέες τους. Εμείς θα είμαστε παρόντες για να εισφέρουμε τις δικές μας αυτοδιοικητικές ιδέες κόντρα σε κάθε αντιξοότητα και να στεκόμαστε μαχητικά απέναντι στο παλιό σαθρό πολιτικό κατεστημένο αφού οι πρακτικές του, πρακτικές του  παρελθόντος δεν ωφέλησαν στο παραμικρό με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και περισσότερο συνείδηση των πολιτών πως χρειάζεται ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ.

Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Δημότες  του Δήμου Μυλοποτάμου ότι ο συνδυασμός μας « ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» θα παραμήνει ενεργός και θα είναι  παρών, κάνοντας πολιτικές παρεμβάσεις όπου και όποτε χρειάζεται για να πετύχουμε τελικά την ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη και μας αξίζει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ