ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αυτόματα στον χάρτη πόσους “σταυρώνεις” την Κυριακή σε περιφέρειες και δήμους

0

Σε διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών μπορείτε εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να διαβάσετε όλη τη θεωρία της νομοθεσίας, να βρείτε τους σταυρούς που ισχύουν για τις Ευρωεκλογές, καθώς και τις Κοινοτικές - Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές στην περιοχή που ψηφίζεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση ekloges-info.ypes.gr

Στην πρώτη σελίδα, εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας και ο ανώτατος αριθμός σταυρών για τις Ευρωεκλογές, που είναι 4 όπου και εάν ψηφίζετε.

Επιλέγετε αρχικά την Περιφέρειά σας, μετά την Περιφερειακή Ενότητα, οπότε θα δεις πόσους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους μπορείς να “σταυρώσεις”.

Συνεχίζοντας, επιλέγετε στον χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας τον Δήμο σας. Εμφανίζεται το μήνυμα «Επιλέξτε Δημοτική Ενότητα», κάνετε την αντίστοιχη επιλογή στο χάρτη και στον πρώτο Πίνακα αναγράφονται οι σταυροί στις Δημοτικές Εκλογές, ενώ στο δεύτερο Πίνακα οι σταυροί στις Κοινοτικές.

Η εφαρμογή, επιπλέον των σταυρών, παρέχει λοιπά δεδομένα, όπως τον πληθυσμό, τις έδρες και τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όπου αναγράφεται στις παρατηρήσεις ότι ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει έναν επιπλέον σταυρό προτίμησης σε σύμβουλο άλλης εκλογικής ενότητας αυτός προστίθεται έξτρα στους σταυρούς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ