ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιστολή στους γονείς

0

Αγαπητοί γονείς,

θα ήθελα να σας μιλήσω για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πιο γνωστό ως πινγκ-πονγκ. Κάποιοι από εσάς το γνωρίζετε πιο καλά, καθώς τα παιδιά σας είναι στον σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ρεθύμνου (ΕΠ.Α.Ρ), όμως το άρθρο αυτό απευθύνεται και σε εσάς.

Ολυμπιακό άθλημα από τους αγώνες της Σεούλ, το 1988, είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα στις χώρες της Άπω Ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία κ.α.), όπου εκατομμύρια παιδιά μαθαίνουν να παίζουν από μικρή ηλικία και από όπου προέρχονται πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αλλά και η χώρα μας έχει να δείξει αθλητές σε πολύ υψηλό, παγκόσμια, επίπεδο, όπως ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Παναγιώτης Γκιώνης ή ο νεαρός Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ένα άθλημα υψηλής τεχνικής, γρήγορων αντανακλαστικών, καλής φυσικής κατάστασης και  στρατηγικής. Ασκεί εξίσου σώμα και μυαλό. Όπως έχει πει κι ένας συνάδελφος, το πινγκ-πονγκ είναι συνδυασμός αντισφαίρισης (τένις) όσον αφορά κάποιους κανονισμούς, πυγμαχίας όσον αφορά την συνεχόμενη κίνηση που απαιτεί από τον αθλητή και σκακιού όσον αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της στρατηγικής. Είναι επίσης ένα ασφαλές άθλημα, καθώς σχεδόν ποτέ δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Στην πόλη μας, ο σύλλογος φιλοξενείται σε μία αίθουσα του 14ου δημοτικού σχολείου, στην Καλλιθέα. Προπονητής είναι ο κύριος Σπύρος Κιούφης, πρώην αθλητής, επίσης πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς ήταν πρωταθλητής Ελλάδος, διεθνής, έχει αγωνιστεί δύο χρόνια στο εξωτερικό κι έχει αμέτρητα κύπελλα και διακρίσεις. Τα παιδιά που μαθαίνουν το άθλημα στο σύλλογο, έχουν αξιοζήλευτα ποιοτικά χαρακτηριστικά: ευγένεια, ήθος, αλληλεγγύη. Χαίρονται με την επιτυχία του συναθλητή τους, συμπαραστέκονται στην αποτυχία του. Αγωνιστικά, οι επιδόσεις τους είναι επίσης αξιοζήλευτες, καθώς σε όλα τα παγκρήτια τουρνουά παίρνουν τις πρώτες θέσεις, ενώ στα πανελλήνια έχουν σημαντικές διακρίσεις. Το πιο σημαντικό: μαθαίνουν, όπως τους λέει και ο κύριος Κιούφης, πρώτα απ' όλα να χαίρονται το παιχνίδι.

Ο σύλλογος σε μερικές ημέρες θα χρειαστεί να αλλάξει χώρο φιλοξενίας και θα μεταφερθεί σε μία αίθουσα του γυμνασίου-λυκείου Ατσιπόπουλου. Ο χώρος θα είναι πιο μεγάλος και άνετος και στρωμένος με τον ειδικό τάπητα, που χρησιμοποιείται διεθνώς. Άρα, μια καλύτερη συνθήκη προπόνησης. Το μόνο θέμα που δημιουργείται είναι αυτό της απόστασης από το Ρέθυμνο. Κανένας γονιός δεν θέλει τα παιδιά του να ταλαιπωρούνται και όλοι θέλουν γι' αυτά το καλύτερο. Όμως, για να κάνει κάποιος το κάτι παραπάνω στη ζωή θα χρειαστεί να δουλέψει σκληρά και να ταλαιπωρηθεί, κι οι δικοί του να τον συνδράμουν. Όπως έγινε με τον κύριο Κιούφη, όταν αυτός ήταν μαθητής στην Αθήνα και πήγαινε σχολείο, αμέσως μετά φροντιστήριο κι αμέσως μετά μία ώρα και τρία τέταρτα στις συγκοινωνίες για να πηγαίνει στον χώρο προπόνησης, κι αφού τελείωνε πάλι άλλη μία ώρα και τρία τέταρτα στις συγκοινωνίες, για να γυρίσει τη νύχτα σπίτι του.

Αυτή την ωραία παρέα των παιδιών στο σύλλογο, πραγματικά χαίρεσαι να την βλέπεις. Μακάρι να μεγαλώσει κι άλλο.

Σας ευχαριστώ

Ντίνος Πετράκης

Μέλος ΕΠ.Α.Ρ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ