ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές : Τιμή στους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης

0

Ανακοίνωση από τους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές Κρήτης για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης :

Ιστορικά γεγονότα όπως η Μάχη της Κρήτης, 78 χρόνια μετά, μας θυμίζουν την γενναιότητα που επέδειξαν οι πρόγονοι μας στην εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων, γεγονότα που ανήκουν στην κοινή ευρωπαϊκή μας κληρονομιά, αυτήν της αντίστασης απέναντι στον ναζισμό και στην καταστροφή που προκάλεσε στην ‘Ηπειρο μας. Οι διαχρονικές αξίες, οι συμβολισμοί της Μάχης της Κρήτης, σήμερα, διατηρούν αναλλοίωτα τα μηνύματα για την επικράτηση των δημοκρατικών και ελεύθερων κοινωνιών απέναντι στον ολοκληρωτισμό και στον εθνικισμό.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, τιμούν την μνήμη όσων αγωνίστηκαν στην Μάχη της Κρήτης, του Κρητικού λαού, των φίλων συμμάχων χωρών, γράφοντας μια από τις πιο λαμπρές σελίδες των εκατομμυρίων που συστρατεύθηκαν στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αντίστασης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, της οποίας τα μηνύματα έχουν ένα διαχρονικό χαρακτήρα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε για να διαμορφώσουμε νέα πεδία ενίσχυσης της ειρήνης, της συνεργασίας, της ενότητας, της κοινωνικής προόδου, σε μια Ευρώπη που η απειλή του εθνικισμού, της διαίρεσης, είναι ξανά υπαρκτή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ