ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υποστηρικτές του Τραμπ κατασκευάζουν τείχος στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού

0

Ένας Αμερικάνος πρώην στρατιωτικός ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου μέρους ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού χρησιμοποιώντας χρήματα που συγκέντρωσαν μέσω Διαδικτύου οπαδοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι ο αμερικανικός τρόπος να πούμε “Κογκρέσο, δεν χρησιμεύεις σε τίποτα (…) Θα κατασκευάσουμε (το τείχος) μόνοι μας”», δήλωσε ο Τζεφ Άλεν, συνιδιοκτήτης της γης όπου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το τείχος.

Φορώντας το γνωστό κόκκινο καπελάκι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά», αποφασισμένος να βοηθήσει τον Αμερικανό πρόεδρο να τηρήσει την υπόσχεσή του να κατασκευάσει ένα «μεγάλο, υπέροχο τείχος» στα σύνορα ο Άλεν παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο την έναρξη των έργων.

«Δεν είμαστε Ευρώπη. Εδώ είναι Αμερική. Προστατεύουμε τα σύνορά μας», τόνισε.

Τον 56χρονο Άλεν βοηθούν και τα μέλη μιας μικρής ένοπλης πολιτοφυλακής, της United Constitutional Patriots (UCP), ο επικεφαλής της οποίας συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα επειδή είχε στην κατοχή του παράνομο όπλο. Η UCP έχει αναλάβει τη φύλαξη των αμερικανικών συνόρων μέχρι να ολοκληρωθεί το τείχος που έχει υποσχεθεί ο Τραμπ.

Την κατασκευή του ιδιωτικού αυτού τείχους χρηματοδοτεί η εταιρεία “We build the wall” («Χτίζουμε το τείχος»), δήλωσε ο Άλεν. Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε από τον Μπράιαν Κόλφεϊτζ, πρώην στρατιωτικό του οποίου έχουν ακρωτηριαστεί τρία μέλη, προκειμένου να βοηθήσει τον Τραμπ να εγείρει το τείχος του.

Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ο Στιβ Μπάνον, είναι πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής.

22 εκατομμύρια δολάρια

Ήδη χρήστες του Διαδικτύου έχουν καταβάλει περισσότερα από 22 εκ. δολάρια μέσω μιας πλατφόρμας για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του ιδιωτικού τείχους.

Ο Κόλφεϊτζ γιόρτασε το νέο τη Δευτέρα αναρτώντας ένα βίντεο. «Τα καταφέραμε», σχολίασε στο βίντεο με κεφαλαία γράμματα. «Το πρώτο τείχος που κατασκευάστηκε από ιδιωτική χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί σύντομα», πρόσθεσε ζητώντας νέες δωρεές «για τη χρηματοδότηση και άλλων τειχών».

Το ιδιωτικό τείχος έχει κατασκευαστεί κοντά στο Ελ Πάσο του Τέξας και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα, ενώ πληροί τα κριτήρια που έχουν τα τείχη που κατασκευάζει η κυβέρνηση στα σύνορα, σύμφωνα με τον Άλεν.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν έχει πρόβλημα με τους μετανάστες. Είναι παντρεμένος με μια Μεξικανή και η κόρη του έχει γεννηθεί στη Σιουδάδ Χουάρες, όπου έζησε επί τριάμισι χρόνια.

«Δεν είναι ρατσισμός. Είναι για να προστατευθώ εγώ και για να έχει η Αμερική ασφαλή σύνορα. Αν οι άνθρωποι θέλουν να μεταναστεύσουν, πρέπει να πάνε προς ένα νόμιμο σημείο εισόδου», εξήγησε.

https://youtu.be/-BxwTfQRf18
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ