ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Η άνοδος του λαϊκισμού και του εθνικισμού απαιτεί από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα ενότητα και ετοιμότητα

0

Την ώρα που η ΕΕ οδηγείται στην εκλογή του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις στις χώρες μας επιδιώκουν την αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής θεσμικής δημοκρατίας, των κοινοτικών οργάνων, επιτίθενται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Απέναντι σε αυτή την απειλή για τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις, για την στενότερη συνεργασία, για την διατήρηση της ειρήνης και της ευημερίας για όλους τους Ευρωπαίους, οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να καταδείξουν στα εκλογικά τους σώματα ότι το σχέδιο της εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί εγγύηση για το σήμερα και το αύριο.

Η ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων που είναι σταθερά προσανατολισμένα στην υπόθεση της ενότητας της Ευρώπης, η επιλογή και υπερψήφιση πολιτικών που δέχονται την βασική Φεντεραλιστική πρόταση για την ομοσπονδιακή προοπτική, είναι το διακύβευμα για μια Ευρώπη πιο ενωμένη, πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική και αποτελεσματικότερη στον κόσμο.

Για αυτή την Ευρώπη είναι αναγκαία μια συμφωνία αρχών για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, η προώθηση της μέσα από μια αναγκαία μεταρρύθμιση των κοινοτικών συνθηκών, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με περισσότερα δικαιώματα συναπόφασης επι των πολιτικών της ΕΕ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ