ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

0

Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. ΞΑΝΘΟΥ Ανδρέα, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, και του Προϊστάμενου Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγου κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ως εκπροσώπου του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ενότητα  Ρεθύμνου,   οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, προς τιμή των πεσόντων ανδρών της Χωροφυλακής  και λοιπών πεσόντων το Μάιο του 1941.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με  το δρόμο θυσίας  με αφετηρία το μνημείο πεσόντων στα Μυσσίρια  και τερματισμό στο Μαυσωλείο του Τμήματός μας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή από το Διοικητή του Τμήματος, Αστ/κό Υποδ/ντή  κο Σπυρίδωνα ΓΕΡΜΑΝΑΚΗ και έγινε προσκλητήριο νεκρών υπό τους ήχους των τιμητικών βολών  αγήματος  και κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Μετά την εκδήλωση οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν  το  μουσειακό χώρο έκθεσης πολεμικού υλικού και ενθυμίων από τη Μάχη της Κρήτης και  το εκθετήριο των στολών και φωτογραφικού υλικού.

Τιμές απέδωσαν η μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας, μία Διμοιρία Δοκίμων Υπαστυνόμων με επικεφαλής την Σημαία του Σώματος και διμοιρία Δοκίμων Αστυφυλάκων του Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου. Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές ενδυμασίες από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης πλαισίωναν το μνημείο των πεσόντων.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρατέθηκε στο αλσύλλιο της Σχολής από το Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Κατά τη διάρκεια αυτής έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές του δρόμου θυσίας. Στους άνδρες 1ος   ήλθε ο  ΤΖΙΡΑΚΗΣ Αδάμ του Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου, 2ος    ο  ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Εμμανουήλ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών , 3ος  ο  ΤΣΑΒΑΛΟΣ Χρυσοβαλάντης του AFRODAKOS TEAM και στις γυναίκες :1η   η  ΣΤΑΛΑ Καλλιόπη του ΣΔΥΡ , 2η ΜΠΙΧΑΚΗ Αγγελική , ανεξάρτητη και 3η η ΣΑΒΒΑΚΗ Λία του ΣΔΥΡ.

Τις παραπάνω εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. κος Ιωάννης ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, εκπρόσωπος του Βουλευτή Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. κος ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Νικόλαος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία ΛΙΟΝΗ, ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος σε θέματα Παιδείας κος ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ Ιωάννης, ο Αντιπρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) κος ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κος Γεώργιος ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κος Εμμανουήλ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κος Κωνσταντίνος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ,  οι Αστυνομικοί Διευθυντές Ρεθύμνου και Λασιθίου,  Ταξίαρχος κος  Αντώνιος ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ  και Αστ/κός Δ/ντής  κος Εμμανουήλ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, o Α΄ Βοηθός Δ/νσης Αστυνομίας Ρεθύμνου Αστ/κός  Διευθυντής  κος Αδάμ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ,  ο Διοικητής του Τ.Τ. Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης Αστ/κός Υπ/ντής  κος Χρήστος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Ο Διοικητής του ΑΤ. Ρεθύμνου Αστ/κός Υπ/ντής κος  Στυλιανός ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ, ο Διοικητής του ΤΑΕ Ρεθύμνου Αστ/κός Υπ/ντής κος Γεώργιος ΜΠΑΛΑΣΗΣ, o Διοικητής της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ρεθύμνου Αστυνόμος Α΄ κος ΚΑΛΟΝΟΜΟΣ Παναγιώτης, ο Διοικητής του ΤΑΕ Μυλοποτάμου Αστυνόμος Α’ κος ΠΑΠΑΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ,  ο Διοικητής του Α.Τ. Ανωγείων Υπαστυνόμος Α΄ κος ΚΟΚΚΙΝΟΣ Γεώργιος,  ο Διοικητής της 547 Α/Μ Π.Ζ. Αντ/χης Π.Ζ. κος Γεώργιος ΒΙΔΙΑΔΑΚΗΣ, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχος κος Νικόλαος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Πύραρχος κος Παναγιώτης ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ,  ο  Λιμενάρχης Ρεθύμνου Αντιπλοίαρχος  (Λ.Σ.) κος Κωνσταντίνος ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ, ο  Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών και πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης κος ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗΣ Στυλιανός, εκπρόσωποι Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού καθώς και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων της Αστυνομίας Δ. Αττικής κος ΠΑΛΑΣΑΡΗΣ Γεώργιος,  φορέων και Συλλόγων  του νομού   και πλήθος κόσμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ