ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Google στους δρόμους του Ρεθύμνου

0

Στους δρόμους του Ρεθύμνου βρίσκεται σήμερα το αυτοκίνητο της Google Maps το οποίο αναγνωρίζεται από τον ιδιαίτερο φωτογραφικό εξοπλισμό στην οροφή του. Την τελευταία φορά που ήρθε ανάλογο αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο ήταν το Σεπτέμβρη του 2014.  Σήμερα καταγράφει εκ νέου τους δρόμους του Ρεθύμνου προκειμένου  να ενημερώσει την εφαρμογή που μας επιτρέπει να βρεθούμε σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη όποια στιγμή θέλουμε.

Το αυτοκίνητο κινείται και λαμβάνει εικόνες για τις ανάγκες του χάρτη της google και για το street view, της υπηρεσίας δηλαδή  που δίνει την δυνατότητα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου όχι μόνο να περιηγηθεί στον χάρτη κάθε πόλης, αλλά να έχει αίσθηση ότι περπατά στους δρόμους των πόλεων βλέποντας σημαντικές λεπτομέρειες. Κι όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα οχήματα της Google Maps επισκέπτονται κάθε πόλη και την περνούν στην κυριολεξία από «κόσκινο», φωτογραφίζοντας κάθε μικρό και μεγάλο δρόμο και λεωφόρο, ακόμη και τα μικρά στενά. Στη συνέχεια, το πρωτογενές υλικό της φωτογράφησης πηγαίνει κατευθείαν στα κεντρικά της εταιρίας όπου και περνά από ειδική επεξεργασία ώστε να αφαιρεθούν όσες λεπτομέρειες δεν επιτρέπει ο νόμος της κάθε χώρας να εμφανίζονται στο διαδίκτυο, όπως πινακίδες αυτοκινήτων, πρόσωπα των περαστικών, μέχρι και πινακίδες καταστημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ