ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Δουλουμπέκης: Τα δικαιώματα των Ρομά είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

0

Στα εγκαίνια των γραφείων της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης στη Αλικαρνασσό παρευρέθηκε χθες το απόγευμα ο Κρητικός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θοδωρής Δουλουμπέκης.

Ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου, τόνισε αφενός την αναγκαιότητα μιας νέας περισσότερο εμπνευσμένης στρατηγικής της ΕΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων και προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά, και αφετέρου τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα συντελέσουν στην ένταξή τους τόσο στην παιδεία και την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην εργασία, μιας και οι Ρομά αποτελούν τη μεγαλύτερη μειονότητα στην Ευρώπη, όπου αριθμεί πάνω από 10 εκατ. Ρομά.

Καταληκτικά, για τους Ρομά του Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης ανέφερε την αδήριτη ανάγκη να βρεθούν άμεσα εκείνες οι λύσεις που θα διασφαλίζουν σε αυτούς και τα παιδιά τους μια αξιοπρεπή διαβίωση, κατοικία και εργασία, διότι τα δικαιώματα των Ρομά, όπως υπογράμμισε, είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το δικαίωμα στην πρόοδο και σε μια αξιοπρεπή ζωή που δυστυχώς μέχρι σήμερα με την υπάρχουσα πολιτική της ΕΕ δεν έχει καταστεί εφικτό έως τώρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ