ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στην Επισκοπή και στο Γεράνι Ρεθύμνης

0

Με αφορμή της ερχόμενες εκλογές, την Κυριακή που μας πέρασε, οι υποψήφιοι με την ‘‘Λαϊκή Συσπείρωση’’, Νίκος Μανουσάκης υποψήφιος περιφερικός σύμβουλος ο Μανούσος Μανουσογιάννης  νυν δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Ρεθύμνης, και άλλοι συνυποψήφιοι τους παραβρέθηκαν στην Επισκοπή και στο Γεράνι Ρεθύμνης.

Έγινε αρκετή συζήτηση πάνω σε σειρά προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν και τους κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα.

Οι υποψήφιοι είπαν μεταξύ άλλων ότι:

Με εργαλεία το ξεφόρτωμα ευθυνών, που ονόμασαν μεταφορά αρμοδιοτήτων, την ανταποδοτικότητα, την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων κάνουν ότι και με τους εκατοντάδες μνημονικούς νόμους, που μαζί ψήφισαν, στήριξαν και διατηρούν ανέπαφους.  Αφαιρούν όλο και περισσότερους κρατικούς πόρους από τις ανάγκες του λαού, για να πηγαίνουν στους τραπεζίτες και στους «επενδυτές». Υποχρεώνουν τον ήδη φτωχοποιημένο λαό να πληρώνει στο δήμο για δεύτερη φορά υπηρεσίες (καθαριότητα, παιδεία, πρόνοια) και έργα, που έχει ήδη πληρώσει πανάκριβα στην κρατική φορολογία. Υποσκάπτουν συνειδητά τις παραγωγικές δυνατότητες του δήμου για να παραδίδουν, το μόχθο που απομυζούν στα ιδιωτικά συμφέροντα, με υπερκοστολογημένα έργα και  υπηρεσίες. Αυτός είναι ο ρόλος των δήμων στη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ ή τη «βιώσιμη» της ΝΔ. Να γίνονται  «βιώσιμα» τα κέρδη των λίγων και αβίωτος ο βίος του λαού.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και στην Ευρωβουλή γιατί πρωταγωνιστεί, για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια με πυρήνα είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ και γιατί το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα τον λαό για το ρόλο της ΕΟΚ, της ΕΕ, της Ευρωζώνης και για τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που προωθούσαν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ