ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας για Μάτι: Από τις 18:30 ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί

0

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας αποκάλυψε ότι οι Αρχές γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι από τις 18:30 καθώς είχε σηκωθεί drone.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τα ντοκουμέντα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ για την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 101 πολίτες.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο News247, απέδωσε το μέγεθος της τραγωδίας στο γεγονός ότι συνέβη στην Αττική, όπου βρίσκεται το κεντρικό πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο κατέρρευσε: «Συνέβη η κατάρρευση των πάντων. Κατέρρευσαν και οι 32 υπηρεσίες, όπως και στο σεισμό του 99. Δυστυχώς, αιφνιδιαστήκαμε σαν χώρα, σαν πολιτεία, σαν πολιτική προστασία. Επικράτησαν τμήματα υπηρεσιών και αυτόβουλες ενέργειες των εθελοντών».

«Ευτυχώς, είχαμε μόνο αυτά τα θύματα, θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες», πρόσθεσε, ενώ για το αν θα μπορούσαν να έχουν σωθεί όλοι ή κάποιοι από τους ανθρώπους που χάθηκαν στη φονική φωτιά, ο πρόεδρος του Οργανισμού αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας επεσήμανε την έλλειψη ενός κεντρικού εντεταλμένου οργάνου, που θα μπορούσε να αποφασίσει την εκκένωση των οικισμών.

«Φταίμε όλοι, από τον πρώτο πολίτη της χώρας, μέχρι τον τελευταίο, με την ευθύνη να επιμερίζεται», είπε ακόμη και ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση με τους τέσσερις ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο. Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας, η ομάδα του οποίου ανέλυσε τα αίτια και για τους 100 θανάτους, «ο συγκεκριμένος οδηγός παραβίασε την οδηγία του τροχονόμου, να απομακρυνθεί και ανέλαβε την ευθύνη γι΄αυτούς τους τέσσερις νεκρούς».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ