ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μια πόλη στην οποία όλοι επιθυμούν να επιστρέφουν

0

Γέννημα θρέμμα Ρεθεμνιώτισσα είχα την τιμή και την χαρά να βιώσω την πόλη μου σε βάθος σχεδόν τριάντα χρόνων καθώς όχι μόνο γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, αλλά επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο νησί μας και συγκεκριμένα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με σκοπό να επιστρέψω και τελικά να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά σ' αυτό τον τόπο. Όλα αυτά τα χρόνια είδα την πόλη να αλλάζει και να εξελίσσεται συμβαδίζοντας με την ολοένα αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη του νησιού και καθιστώντας την σήμερα πόλο έλξης αμέτρητων τουριστών. Ο συγχρωτισμός μου με αρκετούς επισκέπτες, λόγω της παράλληλης ενασχόλησης μου με τον τουρισμό, καθώς και η έκπληκτη ματιά φίλων και φιλοξενούμενών μου από διαφορετικές πόλεις όλα αυτά τα χρόνια με έχουν πείσει πως το Ρέθυμνο τείνει πράγματι να γίνει μια πόλη ευρωπαικών προδιαγραφών.

Η ανυπόκριτη ομορφιά των γραφικών στενών της καλοδιατηρημένης Παλιάς Πόλης, ο Δημοτικός κήπος ως μια όαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης, η μεγαλύτερη σε μήκος ακτογραμμής παραλία αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που η περιήγηση στην πόλη αποτελεί διακαή πόθο των επισκεπτών της. Μία πόλη αγαπητή στους νέους και τους φοιτητές της καθώς οι παρέες ανακαλύπτουν συνεχώς νέα στέκια στη λαμπερή νυχτερινή ζωή της αλλά και την ίδια ώρα φιλική προς τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά καθώς η παραλία της ενδείκνυται για μια ποιοτική βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο. Παράλληλα, πρόκειται για μία πόλη που προάγει τον πολιτισμό επενδύοντας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον όπως το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι, το Αναγεννησιακό φεστιβάλ,το Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής, κ.α. Με λίγα λόγια, έχουμε την τύχη να είμαστε δημότες μιας πόλης-ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, μιας πόλης που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται με στόχο την παροχή μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, μιας πόλης που τα τελευταία χρόνια έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία αλλά το σημαντικότερο, μιας πόλης στην οποία όλοι επιθυμούν να επιστρέφουν.

Παραθέτωντας όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσα παρά να νιώθω υπερήφανη που ανήκω στην νέα γενιά αυτού του τόπου, που υποστηρίζει την καινοτομία και την εξέλιξη. Παίρνοντας, λοιπόν, το βάπτισμα του πυρός από την κοινότητα, συνεχίζουμε μαζί, πηγαίνοντας την πόλη μας ακόμη πιο ψηλά με εφόδια φρέσκιες ιδέες, νέες αντιλήψεις και ακούραστη δημιουργικότητα. Με την ιδιότητα μου ως μηχανολόγος μηχανικός, δεσμεύομαι να εστιάσω συγκεκριμένα στις ανάγκες υποδομής του δήμου μας και σε συνδυασμό με την υπόλοιπη ομάδα να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών του ξεκινώντας από την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων. Η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, που δύναται να επιτευχθεί με τη μείωση των ενεργειακών δαπανών δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης για τους δημότες του σήμερα και τους πολίτες του αύριο αποτελεί το προσωπικό μου στοίχημα. Ας διασφαλίσουμε τις συνθήκες για μια πόλη με αειφόρο σχεδίαση, σύμφωνη με τις αρχές της κοινωνικής, οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας για να εξακολουθήσουμε να είμαστε υπερήφανοι δημότες αυτής της πόλης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ