ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Μνήμη Αλώσεως πικρά…» Επετειακή εκδήλωση στο Ρέθυμνο για την άλωση

0

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων και το Ωδείο «Ιωάννης Μανιουδάκης», υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO, συνδιοργανώνουν Επετειακή Εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη Αλώσεως πικρά…», την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Κατά την εκδήλωση αυτή η κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους και Πρόεδρος της Ενώσεως Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων, θα ομιλήσει για το χρονικό της συμμετοχής Κρητών στην υπεράσπιση της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ παράλληλα με την ομιλία θα γίνει προβολή σχετικών διαφανειών.

Εμβόλιμα και σύμφωνα με τη ροή της ομιλίας, η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννου Καστρινάκη, θα αποδώσει παραδοσιακά τραγούδια και θρήνους της Αλώσεως από όλη την Ελλάδα.

Προσκαλούνται οι φιλογενείς άνθρωποι του τόπου μας να προσέλθουν σε αυτήν την εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής στους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας Πόλεως. Η είσοδος είναι δωρεάν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ